Conferinţă de presă – Ziua Diabetului, rezultate

Uniunea Social-Liberală Cluj a prezentat luni, 21.11.2011, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută de Steluţa Cătăniciu (consilier local şi vicepreşedinte PNL Cluj) şi Aurelia Cristea (vicepreşedinte PSD Cluj) rezultatele campaniei de testare gratuită a glicemiei.

Campania a fost efectuată în parteneriat cu Asteco Lifestyle – Centru Integrat de Nutritie si Boli Metabolice Cluj Napocaşi Asociaţia studenţilor de la farmacie din Cluj, fiind testate 2200 de persoane în cele trei locaţii unde s-a desfăşurat campania.
La conferinţa de presă a participat şi directorul executiv al centrului medical Asteco Lifestyle, medicul Stelian Sarlea care a prezentat din punct de vedere medical rezultatele campaniei.
„Pe parcursul testărilor s-a constatat un nivel scăzut al conştienţei populaţiei cu privire la riscurile ignorării prevenţiei, în special în rândul persoanelor tinere, de sub 35 de ani” a precizat medicul Sarlea.
Directorul executiv  Asteco Lifestyle  a mai menţionat că „mult mai conştienţi decât tinerii români au fost tinerii maghiari. Din totalul celor 4.000 de persoane care au trecut prin faţa standului de testare, doar jumătate au acceptat să parcurgă această procedură deşi era gratuită. Reticenţa cea mai mare se înregistreză printre persoanele active, în timp ce conştienţa cea mai mare a venit din partea pensionarilor”.
Dr Şarlea a declarat că aproximativ 45% din persoanele testate au glicemia modificată, iar starea de sănătate a clujenilor se agravează de la an la an.
Reprezentanţii USL Cluj au arătat că rezultatele dezastruase ale guvernarii portocalii reflectă grav starea de sănătate a cetăţenilor.  Mai mult decât atât USL Cluj consideră că dezinteresul actualilor guvernanţi faţă de sprijinirea informării cetăţeanului referitor la  mijloacele de prevenire a bolilor în general, este de neacceptat.

USL Cluj mulţumeşte pe această cale Asteco Lifestyle – Centru Integrat de Nutritie şi Boli Metabolice Cluj Napoca şi Asociaţiei studenţilor de la farmacie din Cluj pentru interesul acordat cetăţenilor şi comunităţii clujene.

Leave a Reply