Conferinţă de Presă – Victor Ponta la Cluj

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a prezentat joi, 05.05.2011 o analiză a alocărilor de fonduri financiare din ultimii doi ani în baza ordonanţei 7 din 2006, care a instuit Programul de dezvoltare a infrastructurii din mediul rural.

Potrivit analizei prezentate de liderul PSD, realizată pe baza Hotărârilor de guvern prin care s-au făcut aceste alocări în perioada 2010-2011 (guvernarea PDL-UDMR-independenţi-minorităţi), locuitorii de la sat care au avut “inspiraţia” să voteze drept primar un un membru PDL sau UDMR au primit mult mai multe fonduri pentru proiecte de infrastructură decât cei care au “ghinionul” să fie administraţi de primari aparţinând opoziţiei.

Potrivit datelor prezentate de Victor Ponta în comunele cu primari UDMR s-au alocat, în medie, 136,23 lei pe cap de locuitor, în comunele cu primari PDL – 115,54 lei, PNL – 64,68 lei, PSD – 62,83 lei!

“Din nefericire, criteriul politic e dublat de criteriul corupţiei. Banii n-ajung în localităţi, ci la firmele PDL care supraevaluează preţurile de 3, 4, 5 ori. Nu sunt bani pentru pensii, salarii, pentru învăţământ, sănătate, autostrăzi, dar pentru buzunarele firmelor PDL sunt întotdeauna bani” a comentat co-liderul USL această situaţie

Leave a Reply