Conferinţă de Presă, PSD Cluj-Napoca – Mircea JORJ

Conferinţă de Presă, PSD Cluj-Napoca – Mircea JORJ

1) Centura Valcele –Apahida, din nou in afara cadrului legal. Domnul Pantelimon, pana cand, pana unde, pentru cine?
       Nu mai reprezinta o surpriza faptul ca aceasta celebra centura  reuseste sa exceleze in toate, de la cost la durata de executie si pana la multitudinea de incalcari ale legislatiei pe kilometru. avortat.
        La cererea noastra, adresata Agentiei Regionale pentru Protectia Mediului Cluj-Napoca, prin care-i solicitam actul de reglementare emis pentru varianta de ocolire a municipiului, am primit o copie a respectivului act, copie pe care o anexam ( Anexa 1) si o punem la dispozitia celor interesati.
        Iata cateva dintre realitatile reflectate de acest act, care noua ne-au atras atentia si credem ca este important sa fie aduse la cunostinta opiniei publice:
            -acordul de mediu a fost emis la data de 30 iunie 2005 si nu a mai fost revizuit de atunci, desi in continutul actului se arata ca este necesara revizuirea lui daca apar elemente noi, necunoscute la data emiterii.
-totodata actul mentioneaza ca nerespectarea prevederilor din continut, atrage dupa sine suspendarea sau anularea acestui act.
Este evident pentru noi toti ca a aparut o adevarata avalansa de evenimente noi si ca starea actuala a centurii de ocolire nu mai corespunde cu prevederile actului emis in anul 2005, dar cu toate acestea, cei de la institutia abilitata sa protejeze mediul, nu par sa vada  aceste realitati. Am aflat ca inspectorii de mediu au trecut pe acolo ca urmare a unei sesizari facute de domnul Sorin Bota -senator PSD, referitoare la depozitarea necorespunzatoare a deseurilor. Au si aplicat ceva amenzi din aceasta cauza, dar probabil din miopie profesionala sau intelectuala nu au observat masivele depasiri ale cadrului convenit pentru respectivele lucrari si nici impactul dramatic asupra mediului cauzat de excavatiile suplimentare si de cantitatile impresionante de beton, turnat cu sau fara noima.
         Agentia nu a luat act nici de declaratia premierului care spunea ca ,,vremelnic,, se va circula pe o bretea suplimentara a centurii, pentru a se reusi repararea portiunii afectate de alunecari. Conducerea agentiei care se spune ca ar trebui sa protejeze mediul, nu are stiinta ca se construieste un drum suplimentar si nu a auzit nici ca dealul Feleacului se naruie din cauza unor nepriceputi.
         Am decis sa le cerem reprezentantilor Agentiei Regionale pentru Protectia Mediului Cluj-Napoca, sa scoata capul din nisip si sa aplice de urgenta prevederile legale pentru gravele incalcari ale  acordului de mediu emis in anul 2005.
Am decis de asemenea sa continuam sa ii cerem demisia  directorului Regionalei de Drumuri, domnul.Pantelimon, care in calitate de beneficiar al lucrarii, nu a solicitat la timp modificarea actelor de mediu, mentinand  insitutia pe care o conduce intr-o permanenta stare conflictuala cu prevederile legale, cu morala si cu realitatea.
2) Intrebare :Cum se poate distruge o initiativa?
              Raspuns: Infiintand o comisie care sa se ocupe de subiectul respectiv.
           Incepem prin a recunoaste ca inteleptul primar al Clujului Sorin Apostu, are uneori dreptate, nu chiar in toate asa cum si-ar dori, dar afirmatia dansului din sedinta Consiliului local de alaltaieri, (06.09.2011) care arata ca o cale sigura prin care poti inmormanta o initiativa, este de a infiinta o comisie care sa se ocupe de subiectul respectiv, o apreciem ca fiind corecta. Era deranjat domnul primar de dezbaterea pe seama aplicarii Legii invatamantului la nivel local uitand in focul dezbaterii ca o vorba spusa este o arma cu doua taisuri,
            Domnul primar Sorin Apostu, nu doar cunoaste vorbe de duh ci chiar le pune in practica. Si practica domniei sale este de acum cunoscuta.
In luna mai a anului 2011, noi social-democratii veneam cu propuneri concrete pentru sustinerea investitorilor din municipiul Cluj-Napoca si in special a intreprinderilor mici si mijlocii. Ca nu cumva sa fie lezat orgoliul primarului, printr-o asemenea initiativa venita din partea opozitiei cu beneficiul aprecierii comunitatii oamenilor de afaceri, primarul a decis imediat sa distruga initiativa.
Cum? Simplu: prin infiintarea Biroului de Relatii cu Investitorii. Au fost semnate rapid si o serie de protocoale cu mai multe institutii, care in teorie trebuiau sa ajute investitorii clujeni. In practica insa nu s-a intamplat nimic care sa ajute efectiv IMM-urile locale. Primarul a bifat pe termen scurt, o actiune de propaganda iar deunazi ne prezenta si cugetari pe tema modului in care stie dansul cum se distruge o intiativa prin infiintarea unei comisii .
             Noi spre deosebire de primarul Sorin Apostu nu suntem la putere in acest moment si nici nu pretindem ca le stim pe toate, dar incercam prin mijloacele pe care le avem la indemana sa ne ajutam comunitatea.
              Ca urmare, refuzam sa admitem ca ne-a fost distrusa initiativa, prin infiintarea unei comisii virtuale a primarului si ne reluam propunerea catre toti cei interesati, pentru o colaborare prin care sa ajutam cu adevarat la redresarea IMM-urilor locale. Ne-am expus motivele si am prezentat o serie de propuneri in materialul prezentat publicului in cadrul conferintei de presa din 9 mai 2011.- Anexa 2 .
            Daca sediile administratiei publice sunt rezervate pentru actiuni care nu au legatura cu soarta firmelor locale, noi mai facem un pas si  adresam o invitatie directa la sediul nostru, oamenilor cu vointa, dorinta si solutii pentru sustinerea firmelor clujene: consilieri locali indiferent de culoare politica, primar si viceprimari, reprezentanti ai mediului de afaceri clujean in special din zona intreprinderilor mici si mijlocii, reprezentanti ai asociatiilor profesionale, cadre universitare ale Facultatii de Stiinte Economice, reprezentanti ai sindicatelor.
Sunt bine veniti in sediul nostru pentru o prima intalnire, vineri 16.09.2011, orele 17, oameni care doresc cu adevarat sa faca echipa pentru cauza IMM-urilor clujene. Ne vom prezenta propunerile concrete pe care le putem aduce in fata reprezentantilor administratiei, vom avea ocazia cu totii sa ascultam, sa vorbim si mai apoi sa ne sustinem public rezultatele muncii in echipa, prin proiecte de hotarare de consiliu local.

In opinia noastra cel mai important lucru este sa reusim sa coagulam cat mai mult sprijin pentru aceasta initiativa si sa gasim solutii imediate de sustinere prin administratia municipala, a microintreprinderilor locale.

  Presedinte P.S.D. Cluj-Napoca
JORJ Mircea

This Post Has One Comment

  1. anda

    Am multa incredere in dv. Succes si curaj!

Leave a Reply