Conferinţă de presă – 26.05.2011 – Reforma Constituţională a României

Senatorul Dan Şova a răspuns invitaţiei TSD Cluj, acesta participând în cursul zilei de joi, 26 mai 2011 la dezbaterea “Reforma Constituţională a României”. Senatorul a particpat în prealabil la o conferinţă de presă alături de senatorul Alexandru Cordoş şi liderul TSD Cluj, Gabriel Oniga.

Senatorul PSD Dan Şova a declarat că este nefiresc ca  deputatul PDL de Cluj Daniel Buda, în calitatea sa de preşedinte a Comisiei parlamentare de modificare a Constituţiei să nu convoace niciodată  respectiva structură.

„La nivelul Comisiei de modificare a Constituţiei n-a existat nici o colaborare, pentru că n-a convocat-o niciodată. Suntem trei vicepreşedinţi, dar comisia, în ciuda propagandei privind modificarea Constituţiei, n-a fost convocată niciodată. E constituită acum un an, dar nu a fost niciodată convocată”, a comentat, la Cluj-Napoca, senatorul social-democrat, care este şi vicepreşedinte al comisiei respective.

Dan Şova consideră că în viitor românii vor trebui să ajungă la un consens privind o opţiune Constituţională:  „În formula actuală suntem un regim semiprezidenţial parlamentarizat conceput în 1991 de nişte profesori de mare ţinută, care s-au gândit atunci să introducă cele mai moderne idei, nu numai de separare a puterilor în stat, dar şi de echilibru, adică să funcţioneze într-o colaborare. Iată că o dată cu venirea preşedintelui Băsescu am ajuns ca din această colaborare, din exploatarea abuzivă a atribuţiei sale de a numi premierul, a transformat regimul acesta pe care noi îl visam oarecum parlamentar într-un regim de sorginte cezaristă, în care un singur om îşi impune într-un anumit context politic un regim în care voinţa unui singur om contează mai mult decât voinţa unui parlament întreg”, a afirmat Dan Şova.

Leave a Reply