Comunicat de presă – 24.05.2011 – PSD Cluj continuă consultările cu cetățenii în comunele clujene

PSD Cluj a continuat si in saptamana care a trecut consultarile cu cetatenii din comunele clujene. La intalnirile din Baciu, Ciucea, Poieni, Maguri Racatau, Marisel, Vad, Baisoara, Bobalna si Tureni au participat dl Remus Lapusan, presedinte PSD Cluj, dl Cornel Itu, deputat PSD, dna Aurelia Cristea, vicepresedinte PSD Cluj, dl Ioan Oleleu, vicepresedinte PSD Cluj, dl Dan Canta, consilier judetean PSD Cluj, dl Liviu Medrea, consilier judetean PSD si dl Cristian Matei, vicepresedinte PSD Cluj.

„Problemele sunt cele pe care le-am intalnit si pana acum si sunt legate de faptul ca primarii portocalii lucreaza exclusiv in interes propriu si nu pentru comunitatea de care au fost alesi. Populatia in mediul rural este imbatranita si nu i se ofera nimic pentru a putea face agricultura sau creste animale. Din pacate in judetul Cluj s-a ajuns ca din cauza slabei administrari, populatia tanara sa nu mai mearga in mediul rural nici macar pentru a-si aduce produsele pe care parintii le cultivau pana acum pentru noi, pentru ca efectiv nu mai au ce sa aduca” a spus dl Remus Lapusan, presedinte PSD Cluj.

„In comuna Bobalna problemele sunt legate in primul rand de faptul ca toti tinerii au plecat pentru ca in mediul rural nu mai exista nicio solutie de supravietuire pentru ei. De asemenea, pentru a putea avea acces in zona, cei din Bobalna au reclamat faptul ca podul de pe valea Olpret nu a fost deocamdata finalizat.” a precizat dl Cornel Itu, deputat PSD. „Alte probleme ridicate in zona au fost ca pasunile nu sunt amenajate si nu exista niciun drum de acces inspre ele sau fantani pentru adaparea animalelor”. a mai adaugat dl Cornel Itu.

„La Ciucea si Poieni sunt probleme legate de faptul ca cei de acolo nu mai au locuri de munca, somajul a crescut in ultima vreme, iar odata cu acesta a scazut si nivelul de trai. Oamenii au inceput sa isi faca probleme pentru faptul ca nu stiu daca in urmatorul an scolar isi vor mai permite sa isi trimita copii la scoala si vad si ei ca lucrurile nu merg intr-o directie buna. Din pacate, invatamantul in mediul rural este pe cale de disparitie.”  a declarat dna Aurelia |Cristea, vicepresedinte PSD Cluj.

Leave a Reply