COMUNICAT PSD Turda – HOȚII STRIGĂ HOȚII

O să începem amintindu-vă o replică a lui Albert Einstein: la o reuniune, cineva l-a întrebat cu naivitate care este diferenţa dintre teorie şi practică, Estein i-a răspuns: teoria este atunci când şti totul, dar nimic nu fucţionează, practica este atunci când totul funcţionează, dar nimeni nu ştie de ce. Noi am reuşit să reunim teoria şi practica: Nimic nu funcţionează şi nimeni nu ştie de ce.

De fapt unii încearcă anumite răspunsuri, iată spre exemplu PDL-ul susţine că statul nu este nici capabil, nici responsabil pentru ieşirea României din criză, neindicând însă pe nimeni altcineva capabil sau responsabil.

Deci cine va scoate România din criză? Fiindcă dincolo de polemicile zilnice, de scandaluri şi de abuzuri, întrebările pe care noi trebuie să ni le punem sunt exact acestea: Cum ieşim din criză? Care va fi lumea în care vom trăi de acum înainte? Ce model trebuie să adoptăm? Vă mărturisim, trăim o senzaţie stranie, accea de a fi parte a unei naţiuni care a obosit să gândească, trăieşte în inerţie, se uită la tv şi se lasă în voia sorţii. Reacţionăm tot mai puţin la erorile, forţările şi minciunile actualei puteri. Pare că nimic nu ne mai surprinde, deşi fiecare pas făcut de PDL, fiecare pas făcut de cei de la putere este un abuz nu numai la drepturile omului, nu numai la echilibrul bugetar, ci chiar la normele elementare ale bunului simţ.
Lumea întreagă se întreabă cum vom merge mai departe. Noi nu ne întrebăm, înaintăm încet, pe pipăite, în spatele unor conducători care nu au pierdut doar drumul, ci şi sensul, ţinem minte o replică a lui Andre Gluckmann care spunea că teroristul este un om care prin acţiunile sale violente nu dă de gândit lumii, ci o împiedică să gândească, o împietreşte, o condamnă la nemişcare. Credem că noi, ca naţiune, suntem victimele unui astfel de proces. Cei şapte ani de agresiune a grupului politic Băsescu-PDL ne-au plasat într-o astfel de înţelepciune extrem de periculoasă în orice context, dar mai ales în actuala situaţie mondială, rolul nostru nu este deci, doar acela de a învinge PDL, nu este nici doar acela de a găsi soluţii pentru situaţia inimaginabil de proastă în care am ajuns, nu este nici doar acela de a ne integra într-un context european şi mondial, fără a fi cu totul marginalizaţi, rolul nostru principal devine acela de a trezi naţiunea la viaţă, de a o reimplica în circuitul normal al existenţei sociale.

Obiectivul major al PSD Turda este acela de a reveni la Primărie, acesta a devenit un obiectiv major în condiţiile dezastrului pedelist. Suntem convinşi că vom câştiga cu ajutorul turdenilor. Miza noastră principală este şi aceea de a arăta turdenilor că nu suntem o societate lipsită de cele mai elementare noţiuni umane de solidaritate, o societate care îşi aruncă bâtrânii şi bolnavii în stradă, iar elevii şi profesorii cot la cot în şomaj.

IDEILE STÂNGII SUNT CELE CARE VOR SCOATE LUMEA DIN CRIZĂ
PSD SUSŢINE STATUL SOCIAL ŞI DEMOCRAŢIA

Noi susţinem ca România să devină cu adevărat un stat social. Statul social îi sprijină pe cei vulnerabili, sprijină tinerele familii, îi sprijină pe cei bolnavi şi pe cei singuri. Statul social îi respectă pe pensionari, statul social nu acordă pomeni sau ajutoare nemeritate, ci este cu adevărat responsabil pentru cetăţeni. Statul social responsabil nu este vinovat pentru criza economică şi pentru datoriile făcute de guvernele incompetente, dar Statul Social este cel care poate să asigure, prin măsuri economice şi sociale, un nivel de trai decent pentru cetăţeni şi, în acelaşi timp, să garanteze respectarea fără discriminare a drepturilor fundamentale.

VOM INTRA LA ALEGERI CU UN MESAJ CONSTRUCTIV

 

La anul va fi rândul românilor să spună STOP genocidului social. Va trebui să continuăm să vorbim cu oamenii, să ne promovăm viziunea, politicile şi măsurile în cadrul USL, trebuie să continuăm să consolidăm construcţia pe care am reuşit să o facem la nivelul opoziţiei. Ştim, anul viitor va fi şi mai rău, atât din punct de vedere economic şi social, cât şi al stabilităţii sistemului democratic. România va înregistra o creştere a sărăciei, o accentuare a inegalităţii şi injustiţiei sociale, o scădere a autorităţii statului, dar poate cel mai mare risc pentru România constă în dizolvarea democraţiei şi în disoluţia statului. De la ideea de amânare a alegerilor din simplu calcul politic, la cea de anulare completă a lor nu este decât un pas, de la reducerea numărului de parlamentari şi trecerea la unicameralism la dizolvarea Parlamentului, drumul poate fi foarte scurt, iar PDL a demonstrat până acum că este în stare să îl parcurgă.
Guvernarea portocalie a spus populaţiei că taie salariile pentru că nu mai sunt bani, aceeaşi explicaţie inacceptabilă se pregăteşte pentru pensionari. Totuşi pentru telegondole s-au găsit fonduri, pentru terenuri de fotbal în sate fără apă şi canalizare au fost bani, pentru bazine de înot, închise imediat după inaugurare s-a găsit finanţare. Cheltuielile cu bunuri şi servicii s-au majorat, dar guvernul strânge cureaua pentru bugetari, pensionari, tineri, persoane defavorizate.

Boc spune că România are cel mai mare procent de fonduri alocate pentru investiţii dintre ţările UE, dar a uitat să precizeze un lucru esenţial, este vorba de bani pentru investiţii care s-au dus direct în buzunarele clanurilor pedeliste. Statistica lui Boc este, de fapt, cel mai important indice al corupţiei actualei guvernări.

PUTEM REUŞI DOAR DACĂ NE PĂSTRĂM IDENTITATEA

Într-o astfel de situaţie, PSD nu trebuie să-şi uite indentitatea, nu trebuie să uităm de valorile care ne definesc, deoarece astăzi este nevoie de ele mai mult ca oricând: solidaritate, responsabilitate, echitate, libertate.

Trebuie să fim alături de profesori, să le spunem că îi respectăm pentru ceea ce fac, că le apreciem munca şi că merită mai mult, trebuie să le spunem că există şi o altă cale, trebuie să fim alături de medici, să le arătăm preţuirea noastră şi să le spunem că vrem să le creăm condiţii pentru a-şi dezvolta cariera în ţară, trebuie să discutăm cu tinerii care îşi termină studiile şi să le explicăm cum dorim să creăm mai multe locuri de muncă, cum vrem să le oferim oportunităţi aici, în Turda. Turda se îndreaptă către falimentului propiului viitor, fiindcă în Turda şomajul este unul al tinerilor cu studii. Nu trebuie să-i uităm pe pensionari, cărora trebuie să le spunem că nu îi considerăm nici asistaţi, nici cerşetori, şi că nu este vina lor, ci doar ghinionul că la finalul unei vieţi de muncă, trebuie să asculte injuriile unor nemernici care le spun doar că sunt o povară a societăţii. Este extrem de important să vorbim cu agricultorii, să le ascultăm dorinţele şi să le spunem cum vrem să-i ajutăm deoarece viitorul nostru depinde de ei şi de munca pe care o depun.
Avem datoria de a fi alături de tinerele familii şi de persoanele defavorizate, cărora trebuie să le spunem că societatea şi statul nu le întorc spatele, că vrem să le asigurăm şanse egale de dezvoltare. De asemenea, nu avem voie să-i uităm pe cei care lucrează în mediul privat, ei sunt motorul economiei, lor trebuie să le spunem că îi respectăm, că îi vom scoate din sclavia impusă de noul Cod al muncii, că vom reduce CAS-ul şi că taxele şi impozitele plătite de ei se vor reflecta în servicii sociale de calitate.

Să le spunem că:
Ei, cei din PDL au produs 700.000 de şomeri, iar noi vom crea treptat până la 1 milion de locuri de muncă, am mai făcut-o odată, o vom mai face.
Ei vor să impoziteze toate pensiile, noi vom proteja şi ajuta mereu pensionarii.
Ei i-au abandonat pe copii, pe cei bătrâni, bolnavi, săraci, cu handicap, noi vom garanta că statul îi va ajuta pe toţi cei aflaţi cu adevărat în dificultate. Am făcut-o şi o vom mai face.
Ei au trimis în sărăcie peste 2 milioane de români, noi le vom reda şansa de a ieşi din sărăcie prin muncă cinstită şi corect plătită. Am mai redus sărăcia până în 2004, o vom face din nou.
Ei au trimis tinerii în şomaj sau i-au alungat din ţară, noi le vom oferi un loc de muncă decent, acasă în România, lângă familiile lor. Noi am creat oportunităţi pentru tineri, o vom face din nou.
Ei au distrus şcoala românească prin tot felul de aşa zice reforme, noi o vom repune pe picioare, respectând profesorii şi oferind copiilor acces egal la educaţie.

Ei au închis spitalele şi au pus taxă la intrarea celor rămase, noi vom garanta un sistem de sănătate performant, accesibil pentru români.

ANUL 2012, ANUL UNIRII ÎN OPOZIŢIE
Dragi turdeni, anul 2011 a adus realizări importante pentru opoziţie, au venit alături de noi Crin Antonescu şi Sorin Oprescu, ne-am unit, ne-am consolidat spijinul popular, am oferit o alternativă concretă şi corectă la actuala putere. Anul 2012 trebuie să fie anul victoriei, a devenit clar că PDL încearcă să se permanentizeze la putere, prin mijloace antidemocratice ce amintesc de startul totalitar:

dacă nu pot fi votaţi, vor fura voturile?

dacă nu pot fura voturile, le vor cumpăra?

Președinte PSD TURDA, Cristian Matei

Vicepreşedinte PSD Turda, Cristel Frînc

Preşedinte departament PSD Turda, Dănuţ Ştefan

Leave a Reply