Comunicat de presă – 15.11.2011 – USL Cluj îi cere demisia primarului Sorin Apostu – Aurelia Cristea

REF:  USL Cluj îi cere demisia primarului Sorin Apostu

Având în vedere ultimele evenimente petrecute la Cluj, USL îi cere public domnului Sorin Apostu demisia din funcția de primar al municipiului Cluj-Napoca din respect pentru cetățenii Clujului. Având în vedere declarația dlui Boc din care reiese că primarul Clujului nu a fost exclus prin decizia partidului, ci a făcut o cerere în acest sens pentru a nu-și pierde mandatul, înseamnă că PD ține cu dinții în continuare de funcțiile pe care le deține indiferent de scandalurile în care sunt implicați. În acest caz, nu cred că mai este cazul să vorbim despre coduri etice și lupte împotriva corupției, teme preferate ale democrat liberalilor până în urmă cu o lună.

Avem datoria și obligația morală în calitate de oameni politici să facem tot posibilul pentru ca cetățenii să își recapete încrederea într-o administrație locală transparentă și eficientă în gestionarea banului public. Nu este cazul să dăm,  noi, politicienii verdicte, este cazul însă să respectăm independenţa justiţiei, condiţie esenţială în funcţionarea unui stat de drept, care ni-l dorim cu toţii.

Totul se raportează la încrederea pe care o avem noi oamenii între noi și apoi în calitate de reprezentanți ai unor instituții, încrederea în respectivele instituții.  Aceasta este și motivul pentru care va trebui să fim atenți asupra a ceea promovăm pe viitor pentru că nu ne mai permitem să lăsăm să planeze acuzații de corupție asupra nici unei instituții, cu atât mai puțin a primăriei. Avem nevoie de administratori cu o expertiză profesională serioasă și cu viziune de dezvoltare, onești și responsabili.

Aurelia Cristea

Vicepreședinte PSD Cluj

15 nov 2011

 

Leave a Reply