Comunicat de presa – USL Cluj îi cere demisia primarului Sorin Apostu – Steluta Cataniciu

REF:  USL Cluj îi cere demisia primarului Sorin Apostu

Partidul Democrat şi Emil Boc încearca să-şi ascundă răspunderea prin teoria că “Justiţia îşi face datoria!”. Este adevărat şi important că justiţia îşi face datoria, vedem toţi acest lucru, dar este la fel de important ca justiţia să fie lăsată să-şi facă datoria până la capat, indiferent unde s-ar putea opri. Însă dincolo de raportarea ipocrită la justiţie există o răspundere politică a Partidului Democrat în raport cu generalizarea unui sistem de corupţie la nivelul întregii ţări.

În acest caz specific al Clujului, răspunderea politica directă este a premierului Emil Boc care a promovat în administraţia clujeană doar apropiaţi de-ai săi pe care i-a girat personal. Emil Boc trebuie să răspundă la următoarea întrebare: De ce administraţia clujeană a devenit o reţea generalizată de corupţie? Ori ştia aceste lucruri şi poate fi bănuit de complicitate, ori nu ştia şi atunci nu are ce căuta în funcţia de prim-ministru, pentru că este depăşit de situaţie. Nu de coduri etice, puse pe hârtie şi schimbate din arestul Clujului are nevoie România şi Clujul în acest moment, ci de răspunsuri şi de asumarea răspunderii politice de către Emil Boc.

După ce ani de zile, Partidul Democrat a făcut din lupta anti-corupţie prilej de retorică ieftină, românii şi in special clujenii au acum confirmarea practică şi limpede a ceea ce se ştia demult: în afară de faptul că actuala putere este cea mai incompetentă din ultimii 20 de ani, este şi cea mai coruptă. Cazurile de la Cluj, care îi vizează direct pe cei mai apropiaţi oameni ai premierului Emil Boc, sunt o confirmare a corupţiei actualei puteri, a instituirii unui sistem clientelar fără precedent. În acelaşi timp, în calitate de consilier local i-am cerut astăzi, viceprimarului Laszlo Atilla să înlăture de îndată afişele portocalii cu inscripţia “AICI NU SE IA MITĂ”, lipite pe uşile birourilor primăriei, pentru că nu aşa se duce lupta împotriva corupţiei, aceste inscripţionări, nefiind altceva decât demagogie ieftină din partea fostului primar, Emil Boc, care a dispus afişarea lor. Din punctul meu de vedere, o astfel de abordare reprezintă doar un atenat la demnitatea funcţionarilor publici din Primaria municipiului Cluj-Napoca.

Steluţa Cătăniciu

Vicepreședinte PNL Cluj