Comunicat de presa – PSD Turda

În educarea tinerimii trebuie avut în vedere că „sufletele ei să fie ferite de ispitele lumii si că sământa virtuţii pusă în ele să ajungă la o dezvoltare înfloritoare, prin neîncetate sfaturi si prin exemple” (Jan Amos Comenius)

Asa probabil s-a gandit si domnul Cristian Haiduc, presedintele Agentiei pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, numit secretar de stat in 2009 si liderul  PDL Campia Turzii, cand a organizat in clubul detinut de catre domnia sa un party, sub egida “I hate school”  pentru a carui prezentare  erau scrise pe afis urmatoarele: „Pentru toti cei ce urăsc scoala va oferim ocazia să vă exprimaţi antipatia pentru ea printr-o petrecere. Cărţile şi caietele sunt din partea casei… distrugerea lor este permisă… Sexi scolaritele primesc o sticla de sampanie GRATIS. Profesor de muzica DJ YAN, diriginte KARESMA, secretar MC RAKKO, portar DJ BALU… Dacă eşti fată, carnetul de elev iţi aduce un shot gratuit… Don’t miss this party…”,

Turdeni, nu suntem niste ipocriti care sa se prefaca oripilati de organizarea unui chef sau a unei petreceri (nu party) pentru că toţi am fost cândva copii, cu toţii am fost cândva şcolari, iar de soţiile făcute in scoală,  ne aducem aminte cu plăcere. Dar de la un chef tineresc la un îndemn adresat copiilor de catre un secretar de stat să îşi ardă cărtile si caietele de scoala este un mare pas … inapoi. Am obosit sa numar ofensele facute intregului neam romanesc de catre proprii nostri conationali, care sub aripa nefasta a portocaliei aliante ne taie pensile, ne reduc salariile, isi bat joc de bunicii nostri, de istoria  noastra, de neamul nostru. Sub masca unui chef tineresc isi bat joc acum de copiii nostri!

Aceasta petrecere tinereasca a adus o insultă tuturor, pentru ca noi toti suntem rezultatul scolii romanesti, iar acum vine cineva care ne indeamnă sa ne maimutărim in cluburi imitandu-ne dascalii, batandu-ne joc de noi, in ovaţiile celorlati!

Ce pot oare sa inteleaga acesti copii la inceput de drum, speranta noastra de maine, cand sunt indemnati chiar de catre cei care ar trebui sa incurajeze educatia,  sa arda manuale, caiete, sa arate carnetul de note pentru o bautura gratis!

In esenta  Jean  Jaurès avea dreptate cand afirma: ”Nu-i înveti pe altii ceea ce vrei, nu-i înveti ceea ce stii, îi înveti ceea ce esti! .

Dumneavoastra, domnule Cristian Haiduc, care ne invatati copiii sa isi bata joc de munca dascalilor, de scoala romaneasca, si cel mai important, de ei insisi, cine sunteti?

Departamentul de presa

PSD TURDA