Comunicat de presă – Dragobete

REF: PSD Cluj sustine păstrarea tradiţiilor româneşti . Dragobetele, sărbătoarea dragostei la români.

PSD Cluj sprijină sărbătorile tradiţionale româneşti, ca elemente de valoarea şi bogăţie culturală într-o Românie europeană, prin organizarea unei expoziţii de fotografii având ca temă, instantanee foto surprinse pe strada a unor perechi de îndrăgostiţi.

Campania de strângere de fotografii se va desfăşura în zona centrală și cartierul Gheorgheni, organizatorii fiind Preşedintele OF PSD Cluj, Mihaela Rozor, vicepreşedintele PSD Cluj, Aurelia Cristea, consilierul judeţean,Teodor Pop Puşcaş şi Horea Chirteş.

„Este foarte important să sprijinim tradiţiile înainte de alte sărbători importate. România are specificităţiile ei care aduc un surplus de valoare culturală Uniunii Europene. Dragobetele, fiul Babei Dochia reprezintă una dintre tradiţiile româneşti nealterate de trecerea vremurilor, de schimbarea regimurilor politice, astfel promovarea şi sprijinirea acestei tradiţii fiind cu atât mai necesară” a declarat Mihaela Rozor.

„Este frumos că avem un Cupidon ori Eros autohton, o sarbatoare a dragostei, autentica, romănească. Cred că obiceiul fetelor şi flăcăilor îmbrăcați de sărbătoare, ce se întâlneau în fața bisericii și plecau să caute prin păduri și lunci, flori de primăvară trebuie pastrat si promovat. Dragobetele, este o marcă înregistrată a spiritului imaginativ, a talentului creator pe care românii l-au avut din generaţie în generaţie” a declarat Aurelia Cristea.

Regulamentul de desfășurare a concursului poate fi consultat pe site-ul PSD  CLUJ www.psdcluj.ro.

Vă aşteptăm să sărbătorim, Dragobetele împreună, vineri 24 februarie 2012, la Hotel Royal Classic, Str. Liviu Rebreanu, nr.39, începând cu ora 18.30.


Leave a Reply