Comunicat de presa, Alexandru Cordos

REF: Senatorul PSD Alexandru Cordoș a inițiat un proiect de lege prin care șomerii care nu beneficiază de ajutor de şomaj vor putea primi adeverinţe medicale gratuit

În ședința de marți, 6 dec 2011, Senatul a adoptat iniţiativa legislativă prin care se propune ca şomerilor care nu beneficiază de ajutorul de şomaj să le fie eliberate gratuit adeverinţe medicale. Propunerea legislativă a aparținut dlui Alexandru Cordoș, senator PSD de Cluj.

“Propunerea legislativă prevede faptul că şomerilor care figurează în baza de date a Agenţiilor Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă pe o perioadă de maximum un an de la încetarea acordării ajutorului de şomaj li se vor putea elibera gratuit adeverinţele medicale.” a precizat dl Alexandru Cordoș, senator PSD.

“Am încercat ca prin această propunere să compensăm puțin din ceea ce Guvernul PDL UDMR taie fără niciun criteriu clar și fără soluții concrete de stimulare a economiei. La fel s-a întîmplat și cu proiectul de buget pentru asigurările sociale pentru că este anormal să se discute bugetul asigurărilor de stat înaintea bugetului de stat. De altfel, noi vom sesiza Curtea Constituțională și cu privire la amânarea plăţilor până în 2016 a drepturilor câştigate de bugetari în instanţe şi neindexarea valorii punctului de pensie. Am decis ca grupul PSD să nu voteze proiectul de buget pentru asigurările sociale de stat dacă amendamentele propuse, printre care şi indexarea punctului de pensie, nu vor fi acceptate.” a adăugat dl Alexandru Cordoș.

În ceea ce privește bugetul pe 2012, el este unul prin care românii sunt condamnaţi în continuare la sărăcie. Este un buget al austerităţii pentru populaţie şi al prosperităţii pentru clientela PDL.

Pensiile vor fi îngheţate, astfel că puterea de cumpărare a pensionarilor va scădea cu peste 10% în 2012 faţă de anul 2011. Sănătatea, Educaţia şi Agricultura nu constituie priorităţi nici acum pentru Guvernul Boc. Cu 1,5% din PIB pentru Educaţie, cu 2,6% din PIB pentru Agricultură şi cu 0,9% din PIB pentru Sănătate, România nu are nicio şansă să iasă la lumină.

Alexandru Cordoș

Senator PSD