Comunicat de presă – 30.10.2011 – PSD Cluj acuză paralizarea orasului in zona Manastur

PSD Cluj îi atrage atenția primarului municipiului Cluj-Napoca asupra faptului că toți cei care încearcă să intre în municipiu dinspre Oradea au în fiecare zi o mare problemă deoarece pe lângă circulația intensă dinspre Florești, nici locuitorii din zona de sud a cartierului Mănăștur nu mai au o altă soluție de a traversa orașul decât pe podul Calvaria.
„Așa cum, din păcate ne-au obișnuit conducătorii portocalii de la Cluj, nici de această dată, deși lucrările la linia de tramvai au început de câteva luni, nu s-au găsit soluții alternative pentru deblocare circulației. Au fost cele 3 luni de vară la dispoziția edilului pentru a încerca să găsească o soluție inclusiv pentru cei care vin dinspre strada Câmpului spre Calea Mănăștur, însă nici măcar nu s-a încercat. Lucrările la linia de tramvai sunt total ineficiente, iar din cauza lor blocăm puținele sensuri giratorii pe care le avem, sensuri giratorii al căror scop este tocmai fluidizarea traficului oriunde în Europa. Unul dintre punctele cu rol de fluidizare a traficului din Mănăștur este sensul giratoriu din zona Complexului Big, însă de ceva vreme aceste este inutilizabil din cauza lucrărilor la linia de tramvai”. a precizat dl Remus Lăpușan, președinte PSD Cluj.
PSD Cluj îi cere actualului primar să găsească urgent măsuri pentru a evita paralizarea orașului. În condițiile în care nu am avut o dezbatere reală înainte de începerea lucrărilor la linia de tramvai, cel puțin provizoriu trebuie să găsim o soluție și eventual să tranformăm o parte din arterele rutiere în străzi cu sens unic. Clujul are nevoie de soluții concrete și nu de povești, pentru că ambiția orașului nostru este să devină Capitală Culturală Europeană în 2020, ceea ce înseamnă că până la desemnarea câștigătorilor trebuie să facem eforturi ca toți cei care vin aici, fie că sunt specialiști, fie că sunt simpli turiști să fie ambasadorii municipiului Cluj-Napoca. Dar dacă sunt nevoiți să stea blocați câte 2 ore pe un pod, cu siguranță nu vor avea cuvinte de laudă indiferent de ceea ce vor găsi în centrul orașului.

Biroul de presă PSD Cluj
30 octombrie 2011

Leave a Reply