Comunicat de presă – 30.06.2011 – „Daca statul PDL nu va mai asigura servicii sociale, atunci propun ca cetatenii Romaniei sa nu mai plateasca taxe si impozite”

Senatorul PSD Alexandru Cordos ii cere public Primului Ministru sa prezinte pozitia oficiala a Guvernului Romaniei fata de propunerile Institutului de Studii Populare, condus de strategul Valeriu Stoica, de desfiintare a pensiilor de stat si a salariului minim pe economie, dar si pentru ca se incalca art. 1 al. 3 din Constitutia Romaniei: ” Romania este Stat de Drept , democratic si social  … “

Desfiinţarea pensiilor de stat şi a salariului minim pe economie sunt propunerile Institutului de Studii Populare, o fundaţie oficială a Partidului Democrat Liberal. O altă propunere este ca întreg sistemul de sănătate să fie privatizat. Prin declaratiile lui Emil Boc, “Oamenii nu pot fi liberi, decat daca nu mai sunt dependenti de Stat acesta este obiectivul fundamental şi al Partidului Democrat Liberal şi al guvernării pe care o reprezint “, acesta sustine practic intregul proiect care presupune desfiintarea Sistemul Public de Pensii si privatizarea Sistemului Public de Sanatate, precum si desfiintarea salariului minim pe economie.

Propuneri ISP

Salariile ar trebui stabilite în urma negocierii directe dintre patroni şi angajaţi, fără “piedica” unui salariu minim garantat, fixat de guvern. Autorii proiectului, de la Institutul de Studii Populare işi argumentează poziţia susţinând că legislaţia privind salariul minim poate împiedica angajarea pe salarii mici, corespunzătoare “productivităţii valorice marginale”. Cu alte cuvinte, în absenţa salariilor minime, angajatorii devin pionii principali în plata muncilor prost plătite.

În acest proiect se propune şi desfiinţarea sistemului public de pensii pentru că, potrivit calculelor făcute de autorii proiectului, la ora actuală românii recuperează la pensie doar un sfert din banii pe care i-au dat. Practic, acest lucru va presupune încetarea contribuţiilor sociale la buget, cu achitarea pensiilor existente. Adică, în viitor, salariaţii vor fi liberi să economisească şi apoi să aleagă singuri cum să îşi primească banii la bătrâneţe.

O altă propunere este ca întreg sistemul de sănătate să fie privatizat.

 

“Stiu ca Boc si-a trimis purtatoarea de cuvant sa calmeze spiritele si sa ne linisteasca, insa dupa ce avem atatea experinete nefericite cu actiunile premierului indreptate impotriva populatiei, o declaratie a Ioanei Muntean nu ne linisteste. Tocmai de aceea, ii cer din nou public dlui Boc sa ne explice exact cum vede domnia sa lucrurile din perspectiva de sef al Guvernului, cel putin formal.” a mai adaugat dl senator Alexandru Cordos.

“Daca Statul PDL va proceda in acest sens si nu va mai asigura servicii sociale,  atunci propun ca cetatenii Romaniei sa nu mai plateasca taxe si impozite catre Statul PDL” a mai adaugat dl senator Alexandru Cordos.

“Indiferent de ce zic Boc și Lăzăroiu acum, este clar că în interiorul PDL se discută o astfel de posibilitate. Să ne amintim că Boc și Băsescu se angajau la finalul lui 2009 să plătească integral salariile și pensiilor, iar după aceea  au venit cu tăierile. PDL are un plan de a distruge tot ce înseamnă un stat normal, cu un sistem social solid. Băsescu vrea republica lui, o republică în care funcționează legea junglei, în care statul nu mai are nicio responsabilitate față de cetățean, dar cetățeanul rămâne cu foarte multe responsabilități față de stat. PDL a devenit un pericol pentru toți cetățenii României, prin măsurile luate și prin măsurile pe care le are în plan. PDL este un pericol pentru ”securitatea națiunii”. a spus dl Alexandru Cordos, vicelider al Grupului PSD din Senat.

Leave a Reply