Comunicat de presă – 29.09.2011 – Relocarea fabricii Nokia de la Jucu: încă un eșec marca Boc

PSD Cluj considera ca relocarea fabricii Nokia de la Jucu va genera probleme sociale și economice în județul Cluj si ii va determina pe alți potențiali investitori să nu mai aibă încredere în România.

„Pentru a lămuri problema Nokia și pentru a nu mai da posibilitatea speculațiilor, cel mai simplu este ca Guvernul Boc să desecretizeze contractul. Astăzi liderul Consiliul Județean Cluj ne spune că se știa încă din februarie că Nokia va pleca de la Cluj. Atunci, cu atât mai mult, ar fi trebuit să facă ceva pentru a evita ca cei 2.000 de angajați direcți să ramână fără locuri de muncă. Acum trebuie să ne gândim cum rezolvăm problema investițiilor pe care știm că le-a făcut statul român acolo pentru infrastructură. Oricum, un lucru este cert: Guvernul Boc este incapabil să atragă investiți străine noi și din păcate nici nu știe să le păstreze pe cele pe care le-au făcut alții’ a declarat dl Remus Lăpușan, președinte PSD Cluj.

„Astăzi vedem din nou efectele dezastruoase ale Guvernării Boc. Una dintre cele mai importante investiții din România, se va închide. Fabrica Nokia are cea mai mare cifră de afaceri din județul Cluj, cu o cifra de peste 1,6 mld euro si o cotă de 1,3% din PIB. În plus, celor 2.000 de angajați direcți ai Nokia, li se adaugă și 1.000 de angajați ai firmelor care aveau contracte cu fabrica de la Jucu și care nu vor mai avea pentru cine să facă acele servicii. a adăugat dl Alexandru Cordoș, senator PSD.

“Birocrația excesivă, impozitele, taxele și “extrataxele” ( taxele ascunse care li se cer investitorilor), lipsa de predictibilitate a politicilor Guvenului Boc au contribuit la crearea unui mediu ostil desfășurării activităților economice. În acest context tot mai multi investitori iși pun problema să-și mute activitatea în țări mult mai deschise și prietenoase cu mediul de afaceri. În aceeași situație se află însă și IMM-urile și antreprenorii autohtoni care sunt pur și simplu sufocați de hățișurile legislative, controale și imposibilitatea de a-și previziona businessul.” a precizat dna Aurelia Cristea, vicepreședinte PSD Cluj.

 

Biroul de presăPSDCluj

29 septembrie 2011

Leave a Reply