Comunicat de presă – 28.09.2011 – Dezbatere USL Cluj – Învăţământul – piatra de temelie a unei naţiuni

USLCluj va organiza vineri, 30 septembrie 2011, începând cu ora 14.00 o dezbatere cu tema “Învăţământul – piatra de temelie a unei naţiuni”.

Noua abordare diletantă şi anacronică a educaţiei, promovată de regimul Băsescu-Boc, trebuie schimbată printr-un program operaţional concis şi nu de un ministru a căruiBACeste neechivalat, dar care răspunde pentru unBAC2011 dezastruos.

“Guvernarea Boc nu este conştientă că problemele pe care le generează în educaţie, din cauza lipsei de viziune a d-lui Funeriu, actualul ministru, nu influenţează negativ doar acum populaţia, ci va avea repercusiuni şi în anii următori. Ceea ce vrem să facem prin asemenea evenimente este să tragem un semnal de alarmă asupra faptului că, dacă învăţământul nu are 3% din PIB alocat, nu putem să pretindem performanţă nici de la elevi, dar nici de la dascali. De asemenea, o mare problemă pentru care actualul guvern nu are o soluţie este ruptura creată între piaţa educaţională şi piaţa muncii.” a declarat dl. Remus Lăpuşan, preşedintePSDCluj.

“Din păcate, sistemul de învăţământ a fost politizat excesiv în ultimii ani, iar autonomia şcolară în învăţământul superior a fost anulată. Copiii noştri au nevoie de garantarea şansei la educaţie, iar pentru asta avem nevoie de predictibilitate şi stabilitate în sistemul educaţional. La dezbaterea de vineri îi vom avea ca invitaţi de onoare pe d-na Ecaterina Andronescu, rector UT Bucureşti şi dl. Andrei Marga, rectorUBBCluj şi sperăm ca această discuţie să fie una folositoare pentru participanţi. Dezbaterea va fi deschisă oricui vrea să participe, pentru că interesul nostru al tuturor este să avem soluţii.” a adăugat dl. Marius Nicoară, preşedinte PNL Cluj.

Uniunea Social-Liberală aşteaptă propuneri şi sugestii din partea celor interesaţi să participe la dezbaterea naţională privind educaţia în România.