Comunicat de Presă – 28.04.2011 – Puterea portocalie de la Cluj este incapabila sa pastreze investitorii

PSD Cluj cere explicatii autoritatilor clujene cu privire la plecarea marilor companii din judetul Cluj. In ultimele saptamani si-au anuntat restrangerea activitatii companii precum Wizzair, ING, URSUS si zilele trecute compania Nokia, care a anuntat ca va inchide complet centrul pe care il avea in Cluj-Napoca si va concedia aproximativ 120 de persoane.

Presedintele Consiliului Judetean Cluj este probabil preocupat de alegerile interne din PDL si soarta pe care o va avea Emil Boc dupa data de 14 Mai. „Il anuntam pe dl Tise ca nu trebuie sa isi faca prea mari griji in ceea ce il priveste pe Emil Boc, nasul sau, pentru ca singurul care a controlat mereu orice actiune a actualului prim ministru, si implicit destinul politic al acestuia, a fost Traian Basescu. Asa ca actualul presedinte al CJ Cluj poate sa se ocupe de soarta judetului Cluj pentru ca seful lui Boc are cu siguranta un plan al sau.” a declarat dl Remus Lapusan, presedinte PSD Cluj.

Faptul ca aceste companii au decis sa plece din Cluj va duce nu doar la cresterea somajului, dar si la scaderea veniturilor judetului. Oricum, din pacate, situatia economica nu era foarte buna nici inainte ca toate aceste firme sa isi relocheze activitatile.

„Daca Primaria Cluj-Napoca si Consiliul Judetean Cluj se bazeaza in continuare pe faptul ca au pile la Guvern si ca li se vor trimite bani de la Bucuresti, ii informam ca au fost alesi in respectivele functii pentru a contribui la dezvoltarea judetului pe termen lung, iar zilele lui Boc sunt numarate in fruntea Executivului, iar asumarea raspunderii pe functia de prim ministru nu este posibila” a mai adaugat dl Remus Lapusan.

Stim ca  toate companiile au anuntat ca vinovate pentru faptul ca pleaca in alte zone au fost schimbarile legislative si economice din ultimii ani. „Se pare ca Boc face o foarte buna echipa cu Tise si Apostu. Boc de la Bucuresti schimba legile de pe o zi pe alta, asumandu-si raspunderea, marile companii avand nevoie de predictibilitate pentru a-si contrui un plan de business viabil, iar Tise si Apostu de la Cluj sunt incapabili sa pastreze investitiile pe care le-au adus administratiile PSD si PNL, ca sa nu mai vorbim de atragerea unora noi” a mai precizat dl Remus Lapusan, presedinte PSD Cluj.

 

Leave a Reply