Comunicat de presa 26.10.2011 Alexandru Cordos

Ref: Solicitări adresate primului ministru al României, dl. Emil Boc de Senatorul PSD de Cluj Alexandru Cordoş, vicelider al grupului senatorial PSD

 

            Senatorul PSD de Cluj Alexandru Cordoş  a transmis o întrebare şi o interpelare către primul ministru Emil Boc în care îi cere acestuia lămuriri referitoare la obligativitatea declarării codului numeric personal (CNP) la recensămînt, respectiv legate de prioritizarea investiţiilor.

Viceliderul grupului senatorial PSD solicită în primul document ca prim-ministrul să explice care este raţiunea includerii unei întrebări legate de CNP în chestionarul pentru recensămînt. Deasemenea, senatorul clujean doreşte să afle cum se împacă ideea protejării datelor personale ale cetăţenilor cu obligativitatea declarării lor şi, mai mult decât atât, cu recurgerea la măsuri de sancţionare în cazul refuzului cetăţenilor de a se conforma? În finalul documentului se solicită  ca primul ministru să precizeze dacă solicitarea referitoare la declararea datelor de stare civilă,  respectiv a CNP-ului, este prevăzută  în legislaţia  U.E. şi dacă are un caracter obligatoriu.

În privinţa interpelării adresate tot şefului Guvernului, senatorul Alexandru Cordoş porneşte de la afirmaţiile domnului Boc potrivit căruia pentru România, cel mai important obiectiv sunt investiţiile urmând ca anul viitor să se axeze pe   “prioritizarea investitiilor si dirijarea banilor catre lucrurile care aduc plus valoare in economie”. În acest context, viceliderul grupului senatorial PSD doreşte să afle cum au fost utilizaţi, în mod concret, cei 33 de miliarde de lei investiţi  de la bugetul de stat în 2010, respectiv  36 de miliarde de  lei in 2011? Mai mult, senatorul clujean doreşte o trecere în revistă a obiectivelor efectiv finalizate şi precizări legate de strategia Executivului pentru investiţiile evaluate, în prezent, ca ne-rentabile. Pentru aceste ultime cazuri, primul ministru este întrebat dacă  intentionează să adopte măsuri împotriva managerilor din instituţiile de stat care se fac vinovaţi de proasta administrare a banului public.

Leave a Reply