Comunicat de Presă – 24.06.2011 – PSD Cluj considera ca proiectul de regionalizare al lui Basescu este inca una din fanteziile cu care ne-a obisnuit

PSD Cluj considera ca PDL și Băsescu nu au un proiect concret in ceea ce priveste reorganizarea teritoriala, ci doar vorbe. Am avut deja foarte multe variante si nimic pus pe hartie, pentru a mai crede ceva din declaratiile celor de la putere. 8+2, 7+2 și așa mai departe, nimic nu este pus pe hârtie.

“De fapt, acesta este si motivul pentru care cererile UDMR in ceea ce priveste problema reorganizarii teritoriale vor fi satisfacute. Pentru ca este singura varianta concreta care exista in coalitia de guvernare. PDL minte când spune că la nivelul coaliției există un acord de principiu privind regionalizarea. Acest acord nu există nici măcar în interiorul PDL. Chiar zilele trecute dl  Frunzăverde susținea că nu se vor desființa județele.” a declarat dl Remus Lapusan, presedinte PSD Cluj.

Singurul proiect existent este cel al USL și cei doi co-presedinti au invitat la discuții minoritățile și UDMR, pentru ca nu putem sa dezbatem la nesfarsit fanteziile lui Băsescu. Probabil că dl presedinte este mai interesat să își prezinte concret ideile lui Viktor Orban decât românilor, motiv pentru care a mers la Budapesta. Alunecarea dezbaterii pe panta naționalismului nu are decât un singur vinovat: Băsescu, care face regionalizarea din vorbe, fără să consulte pe nimeni. Victor Ponta și președintele socialiștilor maghiari au lansat ieri o declarație comună, prin care atrag atenția asupra pericolelor ridicate de această evoluție.

„Ce se întâmplă acum este o dovadă clară că un astfel de proiect nu poate fi impus decât după alegeri, ținându-se cont de voința românilor exprimată prin vot. Din cauza lui Basescu asistăm astazi la o acțiune ilegitimă și ilegală, iar referendumurile sunt obligatorii” a mai adaugat dl Remus Lapusan.

 

Leave a Reply