Comunicat de presa – 24.01.2011 – Anuntul lui Basescu mai mult incurca decat rezolva problema

PSD Cluj considera ca abordarea actualei puteri este în continuare greşită. Legea 119/2010 este o lege proastă deoarece ea conduce la scăderea multor pensii, inclusiv a celor sub 3.000 de lei. Procedura aberantă de recalculare este oprită, dar acest lucru nu rezolvă o problemă gravă şi o minciună a actualei puteri: pensiile sub 3.000 de lei au scăzut şi vor continua să scadă.

„Noi consideram ca recalcularea trebuie regândita astfel încât NICIO PENSIE SĂ NU SCADĂ. Atacul şi batjocura la adresa pensionarilor continuă pentru că Traian Băsescu îi împarte pe militari în militari merituoşi şi cei care întind mâna la stat.” a precizat dl Remus Lapusan, presedinte PSD Cluj.

„Din pacate, instigarea românilor împotriva românilor a devenit politică de stat, iar acest lucru este făcut cu stricteţe de membrii PDL. Ceea ce ii preocupa pe membrii PDL este ca ei sa traiasca bine din banii care se taie in fiecare zi.” a mai adaugat dl Remus Lapusan.

Soluţiile PSD pentru remediere a haosului crea de recalcularea pensiilor militarilor:

1. Dacă se doreşte integrarea militarilor în sistemul public de pensii:

• Pentru ca pensiile sub 3.000 lei să nu scadă, legea poate stipula pentru această categorie de pensionari ca punctajul în plată să fie determinat prin împărţirea cuantumului pensiei aflate în plată la valoarea punctului de pensie la 1 ianuarie 2011.
  • Pentru perioadele pentru care nu se găsesc în arhivă soldele (salariile) concrete ale fiecărui fost militar să fie folosită la recalculare valoarea medie a soldelor (salariilor) pentru gradele, funcţiile sau domeniile respective (armată, poliţie, SRI, SIE) din perioadele aferent.

2. Să se revină la sistemul de pensii ocupaţionale pentru militari, cu actualizări şi adaptări făcute în conformitate cu legislaţia europeană.

24 ianuarie 2011

Biroul de presa PSD Cluj