Comunicat de presă – 23.06.2011 – REF: Băsescu şi PDL vând ţara pentru a se salva de la un dezastru electoral

Senatorul Alexandru Cordos consideră că modul în care preşedintele Băsescu a decis să vândă ţara partenilor din UDMR este de neacceptat pentru orice cetăţean al României.

„Am văzut aseară că Băsescu a batut palma cu UMDR cu privire la autonomia Ţinutului Secuiesc. Din moment ce vom avea 8 regiuni care vor funcţiona după anumite reguli şi alte 2 care vor funţiona după altele, este evident pentru toată lumea că Ţinutul Secuiesc a devenit o regiune autonomă. De fapt, de cel putin 3 săptămâni, Băsescu şi UDMR ne fac parte a jocului lor, se presează reciproc cu stbilirea graniţelor viitoarei regiuni autonome. De altfel, tema reorganizării teritoriale a fost lansată fără a exista un document public pe tema proiectului de regionalizare PDL – Băsescu, probabil tocmai pentru a lăsa loc negocierilor prin care PDL a vândut ţara UDMR-ului pentru a se salva de la un dezastru electoral iminent” a declarat dl Alexandru Cordoş, senator PSD de Cluj.

„Într-un moment când cei doi lideri ai USL, dl Victor Ponta si dl Crin Antonescu, au mers la Cotroceni cu propuneri concrete pentru ieşirea României din criza economică, Băsescu a preferat să ne folosească pe toţi pentru a şantaja UDMR-ul. În final, singurul care pierde în urma negocierilor dintre preşedinte şi Uniune este poporul român care este nedreptaţit la el acasă. Am fost martorii unei diversiuni iresponsabile şi nu am avut niciun cuvânt de spus, iar ceea ce a apărut ieri ca şi informaţie legată de judeţele Harghita şi Covasna nu va face altceva decât să  genereze noi conflicte inter-etnice. Probabil maine urmeaza sa ne anunte si ca judetele Bihor, Satu Mare si Salaj vor ramane in forma actuala pentru a rezolva si punctul 2 d epe agenda UDMR, iar pana luni, asa cum a declarat Basescu, lucrurile vor fi clarificate pentru ca Boc sa faca marti singurul lucru pe care estecapabil sa il faca – sa isi asume raspunderea pe ineptiile lui Basescu. Indiferent de etnie, principala problemă a tuturor cetăţenilor români este criza economică din care Boc nu este capabil să ne scoată.” a mai adăgat dl Alexandru Cordoş.

Intentia lui Basescu de a ceda UDMR-ului Tinutul secuiesc exista inca din 2010 cand in HG 402/2010 se precizeaza ca localitatea Ilieni se afla la granita dintre tinutul Secuiesc si Tara Barsei. Granita nu poate exista decat intre doua state, iar prevederea carestabileste o granita interioara pregateste delimitarea regiunii autonome Tinutul Secuiesc. De asemenea, ieri a trecut neobservat faptul ca in Comisia pentru drepturile omului din Camera Deputatilor, unde este in discutie Statutul minoritatilor nationale, s-a decis ca examenele pentru permisul auto, casatoriile si sedintele de CJ pot fi tinute in limba materna, dar traduse.

„In Senatul Romaniei am sustinut ieri un Apel la ratiune si sper ca totusi Guvernul Basescu sa nu distruga Romania si din punct de vedere teritorial, pentru ca economic este deja intr-un punct din care ne vom reveni foarte greu.”a mai spus dl senator Cordos.

 

Leave a Reply