Comunicat de presă – 23.06.2011 – PSD Cluj îl acuză pe Tişe că se foloseşte de copii pentru acţiuni electorale

PSD Cluj îi cere explicaţii preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj cu privire la acţiunile de campanie electorală pe care le-a început în judeţ, acţiuni în care se foloseşte de copiii de clasa I.

“Noi considerăm că demersul preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj este cel mai recent exemplu de diletantism şi arhaism electoral, acesta propunându-şi să distribuie cu doar câteva luni înainte de campania electorală pentru alegerile locale din 2012, unilateral, tuturor copiilor de clasa I din judeţul Cluj, indiferent de condiţia socială a părinţilor, ghiozdane goale din partea CJ şi indirect a conducerii acestuia, la startul anului şcolar 2010-2011. Cunoscut fiind faptul că Tişe şi-a constuit o reală tradiţie în a eticheta public realizările CJ Cluj si a le pune sub semnătura personală (Cluj Arena, Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca), suntem convinşi că demersul actualului preşedinte al CJ nu este altceva decât o acţiune preelectorală.” a declarat dna Aurelia Cristea, vicepreşedinte PSD Cluj.

Cu siguranţă singurul calcul pe care preşedintele portocaliu l-a făcut este ca 5.000 de ghiozdane oferite cadou înseamnă 10.000 de părinţi informaţi de activitatea lui Alin Tişe, pentru că dacă preocuparea adevărată ar fi fost copiii, demersul ar fi putut fi iniţiat încă din 2008.

“Grupul de consilieri judeţeni ai PSD Cluj va amenda în plen proiectul de hotărâre al lui Tişe şi vom cere stabilirea unor criterii prin care să avem un punctaj în baza căruia să fie acordate aceste ghiozdane şi cu diferenţa de buget putem să le acordăm şi rechizite celor care au nevoie cu adevărat. Noi nu ne vom opune unui asemenea proiect, dar trebuie să îi ajutăm pe cei care au nevoie şi îl atenţionăm pe Tişe că voturile clujenilor nu pot fi cumpărate cu ghiozdane. Probabil dacă lăsăm totul în grija actualului preşedinte al CJ, în toamnă toţi elevii de clasa I vor avea ghizdane portocalii cu numele lui inscripţionat pe ele. În plus, rămâne de văzut exact de unde s-a gândit Tişe să ia aceste fonduri din moment ce la solicitarea mea de a creşte nivelul alocaţiei de hrană din centrele judeţene de îngrijire şi protecţie a copilului, am reuşit să găsim doar 1 leu / zi în plus faţă de sum ape care o aveam iniţial.” a precizat dna Mihaela Rozor, consilier judeţean PSD Cluj.

“Suntem mândrii că exponenţi ai PDL adoptă practici ale statului asistenţial şi dovedesc preocupări politice de stânga, însă oare, se află în imposibilitatea de a-şi procura un ghiozdan toţi copii din Cluj? Nu ar fi mai productiv să primească ghiozdane doar copii ce au burse sociale şi provin din familii cu venituri salariale scăzute? Dar ce va face Alin Tişe cu părinţii care au cumpărat sau vor cumpăra propriile ghiozdane pentru copii, nefiind de acord cu modelul sau culoarea…?” a mai adăugat dna Aurelia Cristea.

PSD Cluj este absolut de acord cu faptul că foarte multe familii au nevoie de un ajutor pentru procurarea rechizitelor şcolare, ajutor fără de care mulţi nu se mai pot descurca din cauza tăierilor haotice visate de Băsescu şi asumate de Boc. Din păcate stilul cu care portocalii ne-au obişnuit deja este acela de a face demersuri pe termen foarte scurt şi exclusiv in perioadele premergătoare campaniilor electorale, şi nu de a propune proiecte reale pentru învăţământ sau sănătate. De exemplu, pentru copiii din Munţii Apuseni, singurele măsuri pe care Guvernul Boc – Băsescu – Udrea le-a luat au fost legate de închiderea unor şcoli, determinându-i pe copii să parcurgă zeci de km până la şcoală.

PSD Cluj consideră că un învăţământ performant se poate construi în primul rând pe egalitatea de şanse de care copiii ar trebui să beneficieze în special în clasele primare în care se formează ca indivizi.

 

Leave a Reply