Comunicat de Presă – 23.05.2011 – Centura de nord a Clujului Bulevardul Muncii – Apahida.

PSD Cluj ii solicita Primului Ministru al Romaniei sa explice de ce nu avem inca finalizata centura de nord a Clujului bdul Muncii – Apahida.

„Sunt deja 5 ani de la inaugurarea lucrarilor la centura de nord a municipiului Cluj-Napoca, iar daca Emil Boc are o problema in a-si aminti exact momentul, ii spunem noi ca a fost la prima urcare a domniei sale pe buldozer. La fel ca toate proiectele lui Boc, si centura se transforma intr-o poveste fara sfarsit in care cei de la guvernare actioneaza haotic si inconsecvent” a precizat dl Remus Lapusan, presedinte PSD Cluj.

In ceea ce priveste centura, exista in continuare portiuni in care lucrarile sunt blocate pentru ca proprietarii de terenuri nu si-au fost primit banii inainte asa cum prevede acordul de demarare al lucrarilor. „Probabil, acesti proprietari nu se afla pe o lista a dnei Elena Udrea de persoane agreate pentru a primi bani de la guvernarea Boc-Basescu-Udrea si atunci nimeni nu indrazneste sa ii prinda in buget. Inca o data, Boc ne-a dovedit ca interesul dictat de Basescu si Udrea sunt mult mai puternice decat interesul clujenilor” a mai precizat dl Remus Lapusan.

Termenul iniţial de începere a lucrărilor a fost 2007, iar cel de finalizare, 2008, reprezentantii puterii portocalii folosind in fiecare campanie electorala argumentul finalizarii centurii. Jocurile si calculele financiare au determinat ca realizarea centurii de ocolire Bulevardul Muncii – Apahida (8,3 kilometri) sa fie trecuta in sarcina autoritatilor centrale, mai exact a Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), autorităţile locale recunoscându-se învinse într-un proiect de o asemenea anvergură. Astfel ca in vara anului 2009, Guvernul României a aprobat exproprierea mai multor terenuri aflate pe traseul viitoarei centuri de Nord a municipiului Cluj-Napoca, dupa cum a anunata chiar premierul.

Ca la fiecare vizita a lui Boc la Cluj, si in 2010, a fost insotit de toti cei alaturi de care si-a facut poze pentru campniile electorale, dar si de ministrul Transporturilor din acea perioadă, Radu Berceanu, pentru a promite ca centura va fi gata in 2010.

”Nu este posibil ca atunci cand esti la guvernare sa folosesti banii publici pentru a rezolva mici meciuri personale si clientela politica. Am vazut zilele trecute ca dupa ce Berceanu s-a suparat pe Boc ca a castigat presedintia formala a PDL, a declarat ca Autostrada Transilvania nu trebuie sa fie prioritara. Noi ii spunem fostului ministru al Transporturilor ca pentru PDL nicio lucrare de infrastructura nu a fost prioritara. Oricum, din 2012 vor avea timp sa stea sa isi rezolve problemele interne si orgoliile personale pentru ca suntem siguri ca nimeni nu le mai crede minciunile si nu vor mai fi votati. De altfel, primul semnal a fost dat deja de la Cluj pe 21 mai a.c., cand Laszlo Attila, candidatul sustinut de primarul Apostu la presedintia UDMR Cluj a pierdut alegerile interne in fata contracandidatului sau” a mai adaugat dl Remus Lapusan, presedinte PSD Cluj.

 

Leave a Reply