Comunicat de presă – 22.09.2011 – Alexandru Cordoş

  1. REF: Senatorul Alexandru Cordos consideră că Traian Băsescu a renunţat la prudenţă în disperarea cu care susţine proiectul RMGC

 

 

SenatorulPSDAlexandru Cordoş consideră că lui Traian Basescu nu+i mai pasă nici măcar de declaraţiile pe care le face, cu atât mai puţin de cetăţeni. La investirea in functie a noului ministru al muncii, dna Sulfinei Barbu: Bugetul pentru 2012 trebuie sa ia in calcul o crestere economica de 2 – 2,5%. El le-a spus membrilor Guvernului sa nu isi faca “iluzia cresterii economice de 3,5 – 4%” pentru anul viitor daca nu iau “si masuri majore de deschidere de exploatari de metale”.

“Traian Basescu a renuntat la orice forma de prudenta in disperarea cu care sustine Proiectul de la Rosia Montana, proiect pe care il vede probabil ca si principala resursă financiară de campanie electorală.” a declarat dl Alexandru Cordoş, senatorPSD.

Acum, nu doar ca exagereaza nepermis problema locurilor de munca, dar a ajuns sa lege inclusiv cresterea economica de demararea acestui proiect.

  • Traian Basescu nu critica Guvernul pentru lipsa unor masuri consistente menite sa duca la cresterea numarului de locuri de munca – asa cum este reducereaCAS– ci doar pentru ca nu a fost demarat acest proiect.
  • Ceea ce face Traian Basescu este un gest la limita, daca nu dincolo de limita traficului de influenta. Sa insemne aceasta ca exista o presiune mare asupra lui Basescu sa sustina acest proiect?

USLa prezentat in mai multe rânduri un set clar de conditii, a caror respectare ar trebui sa faca lumina cu privire la proiectul de la Rosia Montana. Vedem ca exista o tacere absoluta asupra acestor conditii. In schimb, exista presiunile publice pe care Basescu le face asupra Guvernului, fara a avea niciun drept. Aurul care se găseşte în munţii româneşti este de drept al românilor şi el nu trebuie să servească unor interese politice şi economice de moment ale puterii portocalii. Societăţile care vor să facă această exploatre îşi au sediul prin insule exotice, iar noi, în calitate de cetăşeni, nu cunoaştem cine sunt adevăraţii proprietari a 80% din aurul care va fi exploatat. In plus la un proiect de o asemenea anvergura ştim foarte puţine lucruri despre cum se va face exploatarea şi despre ce se va întâmpla cu cianurile.

 

Este cea mai mare ipocrizie a lui Traian Băsescu de până acum să vină cu declaraţii în legătură cu necesitatea creării de locuri de muncă, în condiţiile în care ştim cu toţii de de o lună tema campaniei de marketing a RMGC este bazată pe această – crearea de locuri de muncă. Nu este posibil că într+o ţară normală în care preşedintele serveşte în primul rând interesului naţional, acesta să fie axul central al unei campanii comerciale pentru un proiect care este în dezbatere de atâţia ani. Acest proiect a fost pus in stransa legatura cu ideea cresterii numarului de locuri de munca.

  1. Ref: Stadionul Cluj Arena

 

Senatorul Alexandru Cordos considera ca proiectul stadionului Cluj Arena este un proiect USL.

Din ceea ce stiu eu este o minciuna ca “U Cluj” nu doreste sa plateasca chiria pentru stadion.

 

Am avut discutii cu mai multi clujeni suporteri ai Universitatii Cluj care sunt nemultumiti de modul in care sunt tratati atat ei, cat si echipa. Citez: ”VREM UNIVERSITATEA LA CLUJ NU LA TARGU MURES sau in alta parte sau poate cineva doreste o repetare a istoriei din 1940-1945 cand SEPCILE ROSII sau refugiat la Sibiu in urma Dictaturii de la Viena.”

 

Ce rezulta din contract?

15.000 de Euro chirie / luna

50% din publicitate

10  loje gratuite, care deocamdata nu sunt construite

2.500 bilete gratuite – mita electorala

Total: suma ar  putea ajunge la peste 150.000 Euro/luna

Consider ca toate aceste elemente nu sunt altceva decat mita folosita in scopuri electorale.

Rolul meu ca senator este acela de ai reprezenta pe toti cetatenii Romaniei si in mod special pe CLUJENI si de a nu permite ca puterea portocalie sa foloseasca stadionul ca vehicul electoral.

 

De aceea ii cer presedintelui Consiliului Judetean ALIN TISE sa faca public acest contract precum  si toate clauzele cuprinse.

Consilierii judeteni USL sa ceara dezbaterea si aprobarea contractului in sedinta Consiliului Judetean Cluj.

 

22.09.2011                                                   Senator

                                                                              Alexandru Cordos

Leave a Reply