Comunicat de Presă – 21.02.2011 – Scrisoare deschisă adresată cetăteanului român de origine maghiară

” Sper că n-o să te superi că te numim fratele nostru. Pot să-ţi spun Attila, şi  Béla sau Miklós. În fond, e o convenţie. N-o să folosim cuvinte mari, îti scriem pentru că trăim in acelaşi loc geografic, pentru că România este sau ar trebui să fie o mare familie. Încercam să fim doar firesti, familiari si sinceri.

Toti trei avem o problemă, una imensă,  care nu suferă amânare: nenorocirile din fiecare zi, preţurile crescute haotic, grija zilei de mâine, neajunsurile economice pe care numai naivii le pot pune doar pe seama crizei mondiale, ori nici tu si nici noi, nu suntem naivi.Ce ne doare pe noi,  te doare şi pe tine, doar că există o deosebire: dacă noi reprezentam un partid de opoziţie, tu, prin cei pe care i-ai votat, Attila, fără să vrei şi probabil fără să te mai întrebe nimeni, cauţionezi un guvern care distruge ţara. Îţi place ce se întâmplă în spitale, ce se întâmplă cu pensionarii,  toată mizeria care ne înconjoară, iti place că învăţământul este la pământ? Dar oare ce nu mai este azi la pământ, poate instituţiile de forţă, represive, ca să ne dea în cap dacă ne strigăm păsurile.

Attila, când ai votat cu cei din UDMR, ai sperat că o să fie mai bine pentru tine si pentru ai tăi. Şi este mai bine? Am ajuns slugile FMI, iar guvernul PD-L a ajuns să fure din banii luaţi pe datorie, datorie pe care va trebui s-o plătim toţi, şi noi care suntem în opoziţie, şi tu fiindcă UDMR este la putere. Ce-o să le zici copiilor tăi, peste ani, când o să te întrebe de ce tot trebuie să plătim datorii? Că  UDMR a fost la guvernare ca să fure clica lui Băsescu şi Boc? N-o să poţi să-i explici că ai urmărit nu ştiu ce drept al maghiarimii, acum, când comunitatea maghiara are şi universitate. N-o să te creadă si pe drept cuvânt. Ba, s-ar putea ca peste ani să nu mai fie nici un UDMR, deoarece riscul de a nu mai intra in Parlament este unul real dacă îşi menţine asocierea cu o gaşcă de hoţi şi incompetenţi.

Attila, dacă nu iei atitudine urgent, copiii tăi te vor considera vinovat. Este un moment decisiv. Convinge-i pe domnii parlamentari din UDMR să nu mai susţină PD-L-ul la guvernare, să se alăture celor care iubesc această ţară, cărora le pasă  ce se întâmplă cu ea. Ca ardeleni, am crescut cu o convingere clara: că maghiarii sunt oameni dintr-o bucată, că respecta legile şi echilibrul. România are nevoie sa traiasca in legalitate şi echilibru.

Speram ca în aceste momente de răscruce să judeci corect şi să acţionezi.

 

Cu gânduri doar de bine,

Cornel ITU                                                             Alexandru CORDOS

Deputat PSD                                                           Senator PSD

 

21 februarie 2011

 

 

Leave a Reply