Comunicat de presă – 20 aprilie 2011 – Tișe face jocurile UDMR de dragul lui Boc

PSD Cluj considera ca modul in care presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise a tratat problema ridicata saptamana trecuta de reprezentantii companiei Wizzair demonstreaza inca o data incapacitatea de a gestiona situatii de criza.

Astfel, incepand cu data de 5 mai 2011, Wizzar isi va muta unul din cele 3 avioane pe care le are in prezent la Cluj pe Aeroportul Targu Mures, ceea ce inseamna ca vor renunta la 3 destinantii pe care in prezent le opereaza de aici: Italia – Roma, Germania – Dortmund si Dusseldorf.

“In opinia mea actualul presedinte al Consiliului Judetean Cluj accepta jocurile facute de o companie privata maghiara pentru a servi interesele UDMR. Cand operatorul care conform statisticilor aduce cei mai multi pasageri, ameninta ca va pleca de pe Aeroportul Cluj, replica unui om responsabil si interesat de soarta regiilor pe care le are in subordine nu trebuie sa fie <vom gasi alte companii care sa opereze respectivele zboruri>. Sa nu uitam ca in 2010 dl Tise a avut o serie de intalniri cu dna presedinte a CJ Mures, Edita Lokodi, intalniri in urma carora ne-a anuntat ca cele doua consilii judetene se vor asocia in vederea unei administrari comune a celor 2 aeroporturi. Se pare ca aceste declaratii au fost doar gargara” a precizat dl Remus Lapusan, presedinte PSD Cluj.

Acum, vedem ca de fapt, cei doi presedinti, desi reprezinta ambii coalitia aflata la guvernare, nu mai sunt in relatii atat de bune din moment ce dna presedinte a CJ Mures negociaza cu Wizzair Ungaria plecarea de pe Cluj a companiei. Scuza dlui Tise este ca Wizzair are datorii. Daca este asa, de ce nu am stiut pana acum?

Probabil celebrul pact dintre cei doi presedinti ai consiliilor judetene s-a incheiat, iar acum suntem dispusi sa cedam niste potentiale venituri ale Aeroportului Cluj pentru a fi siguri ca nasul Boc are la Bucuresti sprijinul UDMR?

In conditiile in care la Cluj am facut un terminal nou, terminal care de altfel apare in pliantele cu realizari ale lui Tise, si acelasi domn sustine ca vom avea pista noua in cel mai scurt timp posibil, oare pentru cine le facem? Pentru clientela PDL? Nu pentru pasageri?

Din pacate, actualul presedinte al CJ Cluj considera ca Aeroportul Cluj merita atentia sa doar atunci cand trebuie sa inmaneze diplome pasagerului cu numarul 1 milion sau cand inaugureaza parcarea.