Comunicat de Presă – 20.09.2011 – “Noul minister al Fondurilor Europene are rolul doar de a spăla de păcate Guvernul Boc complet neperformant”

      Viitorul membru în Guvernul Boc, dlLeonard Orban a recunoscut ieri că rata de absorbţie a fondurilor europene este de doar 3,7%.

“Aceste cifre, care dovedesc în cele din urmă că am fost mintiţi până acum de Guvern, sunt în sine un argument că, înainte de a discuta despre un minister, cineva trebuie să îşi asume răspunderea politică. În prezent, noul minister al Fondurilor Europene este o acoperire pentru incompetenţa actualilor miniştri.” a declarat dl Remus Lăpuşan, preşedinte PSD Cluj.

Pentru a discuta serios despre necesitatea acestui minister, ar fi trebuit îndeplinite o serie de condiţii:

  • Sancţionarea miniştrilor care au gestionat prost absorbţia fondurilor europene, cum sunt ministrul Internelor, ministrul Transporturilor sau cel al Dezvoltării Regionale.
  • Tranşarea foarte clară a atribuţiilor noului minister. În loc de un minister efectiv, avem o instituţie menită să fie un fel agenţie de PR în faţa autorităţilor europene, în timp ce aceeaşi oameni incompetenţi şi rău-voitori vor controla distribuţia banilor.
  • Schimbarea legislaţiei în domeniu pentru eliminarea intervenţiei politice a MDRT în întocmirea proiectelor şi aprobarea finanţării.

“Din păcate pentru noi cetăţenii, este clar că, la acest moment,  numirea unui ministru în plus are rostul doar să-i spele de păcate pe cei complet neperformanţi.” a adăugat dl Remus Lăpuşan.

Leave a Reply