Comunicat de Presă – 20.06.2011 – Presedintele UDMR i-ar scoate afara din Harghita si Covasna dintr-o singura trasatura de condei

Domnul Kelemen Hunor, a declarat ca nu exclude posibilitatea ca locuitorii din Harghita si Covasna sa iasa in strada, daca reforma administrativa propusa de catre PD-L va fi adoptata in varianta initiala, preluand traditia santajului de la predecesorul sau la conducerea UDMR.
Santajul este o practica ordinara dar care da rezultate mai ales daca victima e slaba de inger sau este plina de bube-n cap. Nu pot sa nu remarc faptul  ca domnul Boc este victima perfecta.
Personal cred ca domnul Prim Ministru, ardelean si mot, nu  ar fi de acord cu cererile exagerate ale reprezentantilor maghiarimii, dar cam este la mijloc in aceasta problema. Pe de o parte are deasupra capului un presedinte  orgolios si grabit,  pe de alta parte are in coasta sula mica dar ascutita a maghiarimii. In acelasi timp este inconjurat de romani care din cand in cand se transforma in votanti.
In acest context intelegem ca singura preocupare a liderilor UDMR-PD-L, este aceea de a-si negocia si imparti teritoriul administrativ, strict din punct de vedere etnico-politic. Exista in acest context si interese economico-partinice dar le voi detalia in alt context.
Domnului Kelemen Hunor ii spunem ca nu poate vorbi in numele tuturor locuitorilor din Harghita si Covasna, pentru ca in aceste doua judete traiesc si romani care mai mult ca sigur ca nu sunt de aceeasi parere cu dansul. Si daca maghiarii din mentionatele judete vor dori sa iasa in strada, ar fi bine sa nu uite ca acolo este strada romaneasca pe care fara amestecul politrucilor agresivi, si-au impartit de-a lungul vremii bunele si relele cu vecinii lor romani.
Va asiguram, domnilor care guvernati tara dupa directii doar de voi cunoscute, ca Partidul Social Democrat nu va asista pasiv la negocierea impartirii teritoriului Romaniei intre cativa oameni din cele doua  partide, care nu-si vad decat propriile interese si de aceea tinem sa-i atragem atentia in aceasta etapa, Primului Ministru al Romaniei, ca ignorarea interesului national in astfel de momente il poate trece definitiv pe o fila neagra a cartii de istorie alaturi de tradatorii de neam si de tara.

 

Leave a Reply