Comunicat de presă – 19.06.2011 – Uniunea Social Liberală

REF: USL Cluj demarează procesul de organizare a referendumului local pentru consultarea cetăţenilor cu privire la intenţia de desfiinţare a judeţelor.

Uniunea Social Liberală a decis începerea procesului de organizare a referendumurilor judeţene, în condiţiile legii, pentru consultarea cetăţenilor cu privire la intenţia de desfiinţare a judeţelor.

ŢLa nivelul judeţului Cluj, consilierii nostri, împreună cu cei ai PNL vor iniţia în cel mai scurt timp procedurile legale pentru organizarea de îndată a referendumurilor locale. Modificarea brutală, propusă de Băsescu va aduce costuri imense pentru cetăţean, va bulversa aparatul de stat, va periclita relansarea economică şi va aduce blocaje în relaţia cu UE. Este nu doar moral şi democratic, ci şi obligatoriu din punct de vedere legal ca populaţia să fie consultată în legătură cu aceste schimbăriŢ a precizat dl Remus Lăpuşan, preşedinte PSD Cluj.

„În urma discuţiilor avute in USL, am decis ca întrebarea pe care o vom recomanda pentru referendum să fie: „Sunteţi de acord cu intenţia preşedintelui României, dl Traian Băsescu, de a desfiinţa judeţul dumneavoatră?” Noi suntem de părere că un nou proiect de dezvoltare regională trebuie să aibă susţinerea majorităţii clasei politice şi a societăţii civile, iar scopul demersului trebuie să fie întărirea şi eficientizarea statului şi îmbunătăţirea vieţii prin descentralizarea şi aducerea deciziei cît mai aproape de comunităţi. Este inadmisibil să schimbi modul în care o populaţie şi un teritoriu sunt organizate, fără să consulţi populţia respectivă.” a adăugat dl Marius Nicoară, preşedinte PNL Cluj.

Leave a Reply