Comunicat de presă – 19.04.2011 – Gospodarii se deplaseaza din 7 – 10 comune, tot la centrele APIA

Prezent in ultimele saptamani la intalnirile pe care reprezentantii PSd Cluj le-au avut in comunele clujene, dl Ilarie Ivan, vicepresedinte PSD Cluj a constatat ca desi pozitia PSD a fost de asigurare a unui specialist APIA in fiecare comuna a jud Cluj, in continuare oamenii sunt purtati pe drumuri pana la 50-60 Km la centrul APIA pentru a-si depune actele pentru subventie.

“Gospodarii din lumea satului reclama in primul rand acest lucru, si, se plang de modul greoi de depunere a cererilor (de multe ori nu functioneaza sistemul
informatic sau functioneaza greu), de situatia supradeclararilor care apare in fiecare an, desi cererile se depun  deja de destui ani, de plata cu intarziere sau mai bine zis de lipsa unei ordini clare in privinta platii care este, de altfel mai mult haotica (inca nu au fost platiti pentru anul 2010  toti fermierii).” a precizat dl Ilarie Ivan, presedinte al Dep de Agricultura PSD Cluj.

Apar, de asemenea, retineri de plati necuvenite si acordate in ultimii ani. Exista nenumarate situatii in care acesti bani abia acum se retin, fara ca oamenii sa fi fost anuntati. Organizarea dezastruoasa este motivata si de personal insuficient.
Plecand de la realitatile prezentate,  PSD propune asigurarea in urmatoarea guvernare a unui specialist APIA  in fiecare comuna si reducerea birocratiei pentru primirea subventiilor.

Ilarie IVAN

Presedinte Dep Agricultura PSD Cluj

 

 

Leave a Reply