Comunicat de Presă – 18.08.2011 – PSD Cluj consideră că cea mai bună soluţie este ca CNAS să fie trecută în subordinea Parlamentului

PSD Cluj consideră că nu este suficent ca CNAS să fie trecută în coordonarea ministerului Sănătăţii pentru a reuşi scoaterea sa de sub controlul PDL. Din păcate, guvernarea portocalie a transformat Casa Naţională de Asigurări de Sănătate în puşculiţă de finanţare a grupurilor de interese.

 

“Atâta timp cât dl Emil Boc va numi şeful CNAS, iar banii vor rămâne la Casă fără niciun fel de control, nu ne aşteptăm la mari schimbări. UDMR nu ar fi trebuit să cadă din nou în aceeaşi capcană, dar probabil se pregătesc şi ei să negocieze regionalizarea şi legea Statutului Minorităţilor. Cea mai bună variantă este ca CNAS să fie trecută în subordinea Parlamentului” a declarat dl Remus Lăpuşan, preşedinte PSD Cluj.

 

Conflictul personal dintre şeful CNAS şi ministrul Sănătăţii nu ar trebui să aibă nicio importanţă, important este ca cei doi să fie adevăraţi profesionişti şi nu numiţi pentru a rezolva bani de campanie electorală pentru un partid sau altul. Important este modul în care sunt cheltuiţi banii Sănătăţii.

 

Ce se întampla astăzi este începutul unui ăazboi de uzură, care va atinge apogeul atunci când proiectul de lege a Sănătăţii care, atenţie, se lucrează la Cotroceni – şi nu la Guvern – va ieşi la iveală.

 

“Interesul PDL este să alimenteze clientela din domeniu. Dacă nu le atragem atenţia, vom avea mari suprize – cum este propunerea de privatizare accelerată a sistemului de Sănătate.  PDL sa pregăteşte să lase milioane de români fără acces la asistenţă medicală decentă” a adăugat dl Remus Lăpuşan.

Leave a Reply