Comunicat de presă – 17.06.2011- PSD Cluj consideră că declaraţiile de la Cluj ale lui Laszlo Tokes nu sunt demne de un europarlamentar

PSD Cluj consideră că ultimele declaraţii făcute de către europarlamentarul Laszlo Tokes la Cluj sunt încă o dovadă a faptului că acest domn nu este demn de a fi europarlamentar. De fapt, întreaga sa imagine de om politic este construită pe un singur pilon: acela de a avea poziţii extremiste şi şovine. 

„Laszlo Tokes este un nostalgic frustat care nu vrea să înţeleagă că problemele reale ale românilor, indiferent de etnia acestora sunt cu totul altele decît cele pe care le spune domnia sa pe la întâlniri ale comunităţii maghiare. Asta ca să nu mai vorbim de faptul că nu a avut niciodată o poziţie în Parlamentul European care să îi confirme locul de vicepreşedinte ale acestei instituţii. Nu l-a interesat faptul că în Ungaria actualul prim ministru, dl Viktor Orban a făcut o Constituţie mult prea conservatoare sau că tot în Ungaria a fost adoptată o lege a presei mult prea restrictivă. Dar în tot acest timp, domnia sa vorbeşte despre faptul că populaţia de etnie maghiară din România nu se poate bucura de libertăţi. Îi amintim dlui Tokes că la Cluj-Napoca funţionează Universitatea Babeş-Bolyai, o instituţie care esta emblemă a multiculturalismului” a declarat dl Remus Lăpuşan, preşedintePSDCluj.

Dacă adevăratul interes al lui Tokes este să găsească soluţii la problemele populaţiei de etnie maghiară, atunci în mod clar preocupările sale trebuie să se îndrepte într-o cu totul altă direcţie.

„Pe de altă parte, ceea ce ar trebui să ne preocupe este tăcerea complice a celor de la guvernare care nu au avut niciodată a poziţie clară vis-a-vis de declaraţiile iresponsabile şi aberante ale lui Laszlo Tokes. Mai mult, ştim căPDL-ul a fost formaţiunea care i-a acordat lui Tokes tot sprijinul pentru a obţine funcţia de vicepreşedinte al Parlamentului European.” a mai adăugat dl Remus Lăpuşan.

Leave a Reply