Comunicat de presă – 16.03.2011 – PSD Cluj cere parlamentarilor clujeni responsabilitate politică la votul moţiunii

Comunicat de presa

REF: PSD Cluj cere parlamentarilor clujeni responsabilitate politică la votul moţiunii

 

PSD Cluj face apel la parlamentarii clujeni care reprezinta coalitia de guvernare sa sustina motiunea de cenzura pe Codul Muncii asumat de Guvern in 8 martie a.c.

„Guvernul Udrea-Basescu-Boc abuzeaza de angajarea raspunderii pentru a-si impune punctul de vedere, pentru a impune legi nedemocratice si care sunt contrare intereselor cetatenilor romani, motiv pentru care ii indemnam pe parlamentarii care reprezinta Clujul sa voteze motiunea de cenzura Codul Boc – codul sclaviei, salarii mici, somaj mare, firme falimentare” a precizat dl Remus Lapusan, presedinte PSD Cluj.

Asa cum s-a intamplat si pana acum, cei de la guvernare le promit parlamentarilor care nu vor vota motiunea de cenzura bani pentru colegiile lor, fapt care confirma inca o data ca acest Cod al Muncii este unul gresit, pentru ca daca parlamentarii PDL, UDMR si UNPR ar crede in el, nu ar fi nevoie ca dna Udrea sa imparta bani pentru cumpararea voturilor.

„Nici semnalele primite de la Uniunea Europena nu sunt mai optimiste. Romania risca procedura de infringement din cauza Codului Muncii. La intalnirea delegatiei PSD din Parlamentul European cu dl Laszlo Andor, comisar european pentru Ocuparea fortei de munca, Afaceri Sociale si Incluziune sociala, acesta a afirmat ca UE este ingrijorata de modificarea Codului Muncii de catre executivul de la Bucuresti.” a mai adaugat dl Remus Lapusan.

Dl Laszlo Andor a transmis 3 informatii importante:

  1. Comisia Europeana face deja ancheta cu privire la continutul Codului Muncii propus de Guvern, pentru a verifica ce este si ce nu este conform cu legislatia europeana.
  2. Comisarul Andor s-a declarat profund ingrijorat cu privire la problemele dialogului social din Romania (dialogul foarte dificil cu sindicatele si cu patronatele)
  3. Comisarul a informat delegatia PSD ca se ia in calcul initierea procedurii de infringement pentru Romania, pornindu-se de la aceasta problema a absentei dialogului social.

Prin votul parlamentarilor clujeni, România are şansa de a părăsi haosul administrativ, renunţând la serviciile celui mai incompetent guvern pe care l-a avut în istoria ei. Le reamintim domnilor parlamentari ca in urma cu doar cateva zile, puterea politica din Romania, in frunte cu presedinte Basescu, sustinea ca Boc trebuie schimbat, iar acum acest domn premier este bun pentru a-si angaja raspunderea pe un proiect atat de important cum este Codul Muncii.

Ii indemnam pe senatorii si deputatii clujeni sa voteze asa cum  ii indeamna constiinta si responsabilitatea fata de cei care le-au acordat increderea in 2008.

Biroul de Presa PSD Cluj

16 martie 2011

 

Leave a Reply