Comunicat de presă – 15.06.2011 – Iobagii primariei si groful Apostu

O informatie care nu a reusit sa atraga un interes deosebit, spune ca de la data de 1 iunie 2011 pontajul in Primaria Cluj Napoca se face cu ajutorul unui aparat de scanat amprente.Sa incercam sa trecem peste costul aparaturii si sa incercam sa vedem implicatiile pe care un asemenea sistem le are asupra functionarilor primariei si ce efecte colaterale pot aparea in fragila democratie existenta intr-un oras controlat aproape integral de Partidul  Portocaliu.

S-a inceput prin amprentarea tuturor functionarilor din primarie, actiune umilitoare asupra unor oameni ce se considerau liberi si care au acceptat in mare parte acest procedeu sub efectul presiunilor la care au fost supusi. Cei care au refuzat sa-si dea acordul sunt obligati sa semneze o condica de prezenta la cabinetul primarului si fiind considerati nesupusi se pare ca presiunile exercitate asupra lor sa se incoloneze si sa nu mai comenteze cand li se ordona ceva au crescut considerabil.

Inainte de a fi functionari ai primariei toti acesti oameni sunt cetateni liberi, care au dreptul de a refuza o procedura care le invadeaza intimitatea intr-un mod nepermis. Majoritatea oamenilor care lucreaza in primarie sunt functionari publici cu drepturi si obligatii clar stabilite de lege si intre ei si primarul ales, o data la 4 ani, ar trebui sa existe in afara raporturilor de subordonare firesti, o relatie de colaborare necesara rezolvarii problemelor impuse de guvernarea orasului si nu o relatie de supunere oarba de tipul vechil-serb pe care se pare ca incearca sa o impuna actualul primar.

Acceptarea accentelor totalitariste este periculoasa mai ales in momentele in care astfel de manifestari apar din ce in ce mai des.In Epoca”Sa traiti bine”. Actiunile de ingradire a libertatilor conferite de democratie se indesesc pe zi ce trece si derapajul spre un despotism ”luminat” este tot mai evident. Primarul stie ca fara o obedienta dusa la extrem din partea angajatilor primariei nu poate sa actioneze dupa bunul plac si spre propriul interes motiv pentru care  incearca prin astfel de actiuni sa calce in picioare demnitatea si verticalitatea unor oameni care vremelnic sunt sub conducerea sa.

Nu putem sa lasam lucrurile asa, fara sa fim in pericol ca urmatorii cetateni carora li se ingradesc drepturile sa fim chiar noi sau apropiatii nostri. Stim ca „drumul spre iad este pavat cu bune intentii” dar nu consideram aceasta actiune ca fiind bine intentionata si nici nu ne dorim acel Iad Portocaliu care se pare ca ni se pregateste chiar daca este  prezentat ca o super oferta.

Oare ce urmeaza in planul lumii portocalii pe care  ne-o pregateste primarul Apostu?

Urmeaza sa le verifice angajatilor Primariei Cluj-Napoca, amprentele de pe buletinele de vot ? Oare ce urmeaza in planul lumii portocalii pe care  ne-o pregateste primarul Apostu?

Urmeaza sa le verifice angajatilor Primariei Cluj-Napoca, amprentele de pe buletinele de vot ?

Sa fie convins primarul Apostu ca de va fi nevoie, cu manusi vor merge acesti oameni  la vot si tot nu vor mai pune stampila pe dictatura portocalie care incet, incet, le ingradeste tot mai mult drepturile cetatenesti.

Va anuntam domnule primar, ca oamenii din Primaria Cluj-Napoca stiu ca nu sunt singuri, stiu ca nu sunt ai nimanui. Partidul social democrat va monitorizeaza comportamentul si va cere explicit sa prezentati public clujenilor,  care este temeiul legal care va permite sa stocati orice element din datele cu caracter personal ale oamenilor. Nu puteti deveni peste noapte pastratorul codului unic generat de amprenta oamenilor, pentru ca nu ati fost investit niciodata cu astfel de drepturi.

Nu va pregatiti sa ne raspundeti noua oamenilor din opozitie in nota politicianista de contestare pura a tot ceea ce nu va convine, pregatiti-va un raspuns serios in fata cetatenilor clujeni, pe care inca mai sperati sa-i pacaliti ca aici in Romania traim bine.

Leave a Reply