Comunicat de presă – 15.03.2011 – Subiectul de azi este Codul Muncii, si nu destinul politic al lui Boc

Senatorul Alexandru Cordos considera ca actualul cod al Muncii propus de Boc loveşte în bugetari, dar loveşte şi în angajaţii de la privat, si, din pacate, loveşte cel mai mult în tinerii care îşi caută un loc de muncă după ce termina studiile.

“Soluţia USL: angajatorii trebuie sprijiniţi anul acesta prin reducerea CAS şi prin stimularea creşterii economice (cu măsuri fiscale)” este de parere dl Alexandru Cordos, secretar al Comisiei de Munca din Senatul Romaniei.

“In urma numeroaselor consultari pe care le-am avut atat eu personal in jud Cluj, cat si colegii mei, in restul tarii cu partenerii sociali, consider ca noi am reusit sa facem o variant a Codului Muncii care este mult mai apoaape de nevoile si problemele actuale ale angajatilor si angajatorilor.” a spus dl senator Cordos.

Spre exemplu, in varianta USL – parteneri sociali se acorda mai multa democratie si libertati pe piata muncii prin cresterea rolului Contractelor Colective de Munca si al  negocierilor colective si individuale ca reguli de stabilire a unor drepturi colective si individuale.

In varianta Guvernului se incearca prin modificarile propuse sa se limiteze rolul negocierilor colective si individuale in stabilirea unor drepturi si obligatii ale partenerilor sociali. Este evident ca Guvernul limiteaza democratia pe piata muncii introducand mai multe reglementari care limiteaza drepturile de negociere ale partenerilor sociali. Excesul de reglementari autocrate propuse de Guvern reduc democratia de pe piata muncii din Romania.

Din punctul nostru de vedere, si azi, ziua in care dezbatem motiunea, importantă este soarta românilor, nu soarta lui Boc și a PDL! În condițiile în care toate cercetarile ne arata ca 80% dintre români nu mai vor să audă de Băsescu și PDL, demisia sau nedemisia lui Boc este un fapt irelevant pe fond. Dacă Boc pleacă, Băsescu va încerca să numească un “alt Boc”, care să se supună ordinelor sale. Deci, nu vom asista la niciun fel de schimbare de fond.

Pe noi nu ne interesează soarta personală a lui Boc, ci stoparea măsurilor aberante ale acestei guvernări. Din punctul nostru de vedere, subiectul principal al acestei săptămâni este Codul Muncii, nu destinul unui om politic dovedit drept nociv pentru români.

Biroul de presa

Senator Alexandru Cordos

Vicelider al Grupului PSD

 

Leave a Reply