Comunicat de presă – 14.09.2011 – Daca moare un om din nepasarea dumneavoastra va dati demisia domnule Apostu?

In data de 20 iunie 2011, am tras un semnal de alarma referitor la starea grava de degradare la care au ajuns o multime de fatade ale cadirilor din centrul istoric al orasului nostru. Am facut atunci un apel la autoritatile locale si mai ales la primarul urbei, prin care ceream remedierea acestei situatii inestetice si potential generatoare de accidente.
                  De atunci au trecut mai mult de trei luni in care deja au avut loc doua incidente grave, dintre care cel mai recent s-a soldat cu ranirea a doi copii. Culmea este ca in primul incident era vorba chiar de cladirea primariei si doar printr-o minune nu au existat victime.
                  Opinia primariei exprimata prin purtatorul de cuvant Oana Buzatu, este ca primaria si-a facut datoria prin faptul ca a trimis niste somatii si a dat doua amenzi. In traducere inseamna “ noi ne-am acoperit cu hartii, mai departe fiecare cu norocul lui, daca iti cade un bolovan in cap nu este vina noastra este ghinionul tau”. Noi suntem de parere ca exista o responsabilitate mult mai extinsa a edililor si de asemenea si a proprietarilor  din imobilele cu fatade degradate fata de viata trecatorilor si ca urmare avem o serie de intrebari pentru primarul Sorin Apostu:
– In situatia in care un om este lovit si poate omorat de o bucata de tencuiala, cine raspunde?
– Nu avem de-a face cu o neglijenta criminala? Intr-o atare situatie va asumati prin demisie nepasarea domnule Primar?
            – Nu ar fi mai usor sa lasati mandria la o parte si sa recunoasteti ca ati gresit?
            – Nu ar fi mai bine pentru toti sa inventariati cladirile cu probleme si sa remediati urgent situatia?
– Le-ati dat macar o cutie cu bomboane insotita de scuzele dumneavoastra copiilor accidentati ?
-Veti da macar un raspuns acestor intrebari?
                     Noi credem ca nu veti da un raspuns direct si veti continua sa va ascundeti dupa fustele purtatoarei de cuvant pe care o veti trimite sa incerce sa explice inexplicabilul.
Noi nu suntem atat de orgoliosi incat sa pretindem sa ne dati dreptate, cerem doar sa uzati de toate parghiile legale in asa fel incat fatadele din centrul istoric sa nu mai puna in pericol viata si integritatea trecatorilor si sa fie reprezentative pentru un municipiu european.
Si asta cat mai repede pentru ca vine toamna!
                                                                  Presedinte P.S.D. Cluj-Napoca
JORJ Mircea

Leave a Reply