Comunicat de presă – 11.02.2011 – PSD Cluj cere domnului Kelemen Hunor o declaratie publica de respect a valorilor nationale romanesti

Lipsa de inițiativă a guvernului român, prin Ministerul Culturii, a pus România din nou într-o situație jenantă: întreaga arhivă Emil Cioran din perioada petrecută în România a fost licitată la Paris, fără ca Ministerul Culturii să miște un deget pentru a o recupera.

Din fericire, licitaţia are un final fericit, chiar dacă acest lucru nu șterge rușinea Ministerului Culturii care nici măcar nu s-a sinchisit, formal, să participe la o licitație vitală pentru cultura română.

Din partea statului român Biblioteca Centrală Universitară (BCU) şi Televiziunea Română (TVR), au participat împreună la licitaţia manuscriselor şi documentelor scrise de Emil Cioran în România, dar acestea nu au reuşit să achiziţioneze niciun obiect al celebrului scriitor.

PSD Cluj îi cere domnului Kelemen Hunor sa dea public o declaratie de respect a valorilor nationale romanesti

„Domnule Ministru al Culturii, Kelemen Hunor sunteţi ministru în Romania, şi aveţi datoria şi obligaţia să vă ingrijiţi de întregul patrimoniu cultural al acestei ţări nu doar de cel de sorginte etnica maghiară.

Apreciem şi respectăm grija deosebită care aţi manifestat-o vis a vis de inaugurarea statuii Matei Corvin, dar asta vă obligă să manifestaţi aceeaşi grija şi interes pentru tot ce înseamna patrimoniul cultural al României, va cer ca public sa dati o declaratie de respect a valorilor nationale romanesti” a declarat Remus Lăpuşan, Preşedintele PSD Cluj.

Suntem convinşi că premierul Emil Boc, ne va spune, de pe scările unui  excavator,   că executivul nu are bani pentru cultură la fel cum nu are bani pentru invaţămant şi sănătate. Ne exprimam pe aceasta cale admiraţia faţă de gestul domnului avocat George Brailoiu şi îl felicităm pentru iniţiativa de a păstra simboluri ale patrimoniului cultural românesc în România, achiziționând de unul singur întreg lotul Cioran donându-l, integral, statului român.


Leave a Reply