Comunicat de Presă – 09-08.2011 – PSD Cluj consideră ca reforma statului lui Emil Boc condamnă populaţia la izolare

PSD Cluj îi cere primul ministru, dl Emil Boc să explice care a fost economia făcută în urma închiderii a 5 dintre administraţiile financiare din judeţul Cluj, în condiţiile în care activitatea de la cea din Cluj-Napoca a fost mult îngreunată, iar din informaţiile pe care le avem încă nu au fost transferate dosarele pe care cei din Câmpia Turzii, Gherla, Baciu, Apahida şi Gilău le aveau în administrare.

“Astăzi toţi cei care erau deserviţi de administraţiile financiare închise sunt puşi pe drumuri de la o instituţie a statului la alta pentru că de fapt nu mai există un loc în care datele lor din istoric să fi fost păstrate. Dl Boc îi obligă în acest fel pe cei care au nevoie de acte să îşi refacă singuri dosarele pentru că cele pe care le aveau sunt în proces de transfer de la vechea administraţie financiară la cele care au rămas funcţionale. O asemenea decizie ar fi trebuit luată după ce am fi avut toate datele introduse într-un sistem bine pus la punct. Aceasta este marea reformă a statului promisă de Băsescu şi Boc. Ca să nu mai vorbim de faptul că peste 50% dintre funcţionarii care lucrau în cele 5 administraţii financiare închise au fost transferaţi, motiv pentru care nu putem vorbi nici măcar de o economie în cazul salariilor.” a declarat dl Remus Lăpuşan, preşedinte PSD Cluj.

Emil Boc ne ameninţa  încă din 2009 că este momentul deciziilor majore în ceea ce priveşte reforma statului. “Dacă această reformă înseamnă că vom avea servicii tot mai slabe din punct de vedere calitativ şi mai greu accesibile pentru cetăţean, rezultatul va fi o Românie paralizată. Acelaşi efect îl au şi refomele din sănătate şi învăţământ. Reformele haotice ale lui Boc ne trimit în afara societăţii după bunul plac al alianţei PDL – UDMR.” a mai adăugat dl Remus Lăpuşan.

 

Leave a Reply