Comunicat de presă – 05.09.2011 – PSD Cluj considera ca elevii au fost sacrificaţi pentru interesul PDL

PSD Cluj considera ca ceea ce s-a întâmplat anul acesta la ambele sesiuni ale examenului de bacalaureat nu foloseşte nimănui. Singurii care au avut ceva de câştigat este PDL care are acum un argument pentru a justifica tăierile de fonduri de la Educaţie.

“Dl ministru Daniel Funeriu şi-a făcut treaba din punct de vedere politic. Singurul scop pentru care a fost pus în fruntea ministerului a fost acela de a demonstra că Traian Băsescu avea dreptate când a afirmat că şcoala românească scoate tâmpiţi. Probabil urmează o declaraţie a preşedintelui Băsescu în care să afirme că ne-a avertizat. ” a declarat dl Remus Lăpuşan, preşedinte PSD Cluj.

Din păcate, o întreagă generaţie de elevi a fost sacrificată intenţionat pentru a justifica subfinanţarea Educaţiei. Rezultatele examenului de Bacalaureat 2011 exprimă involuţia societăţii româneşti sub guvernarea PDL. Problema nu este la copii, ci la societatea în care aceştia trăiesc.

Elevii nu valorizează şcoala pentru sunt zilnic bombardaţi cu exemple care arată că poţi avea „succesuri” în viaţă şi fără şcoală.

“Abia atunci când în posturile publice vor fi promovaţi oameni nu pe criterii politice, ci pentru cunoştinţele şi aptitudinile pe care le-au dobândit în şcoală, vom putea spune că avem o societate meritocratică în care şcoala contează. Când locul unui expert, a unui absolvent care a învăţat este luat  de o beizadea sau de un client politic care cotizează la partid, atunci toată scara de valori este dată peste cap. Din păcate aceeaşi situaţie este şi la Cluj, unde Inspectoratul Şcolar Judeţean nu are ia nicio măsură pentru a veni în ajutorul elevilor, ci doar execută oridinele de la Bucureşti ale lui Funeriu.” a adăugat dl Remus Lăpuşan.

În ultimii ani, actuala putere a promovat doar corupţia, incompetenţa şi lipsa de profesionalism, iar efectele se văd în toate domeniile vieţii sociale. Dacă dl Funeriu şi-ar lua munca în serios, ar trebui nu doar să constate dezastrul, ci şi să facă ceva. Probabil îi va face în continuare pe plac lui Traian Băsescu şi se va orienta spre producţia în masă de ospătari şi tinichigii.

Cât timp Traian Băsescu şi PDL se vor afla la putere, societatea românească nu va putea  depăşi această fundătură spre care a fost împinsă în ultimii ani.