Comunicat de presă – 30.05.2011 – Viitorul tinerilor europeni este sacrificat sub pretextul combaterii crizei economice

Europarlamentarul Corina Cretu, vicepresedinte PSD, a interpelat Comisia Europeana cu privire la riscul sacrificarii tinerei generatii din cauza neglijarii problemelor cu care se confrunta de catre guvernele din Uniunea Europeana. Corina Cretu a atras atentia asupra ratei mari a somajului si a lipsei de perspective pentru o generatie care risca sa devina de sacrificiu in contextul efectelor recesiunii si a politicilor anti-sociale impuse la nivelul UE.

Europarlamentarul PSD a avertizat, in intrebarea scrisa cu solicitare de raspuns scris, asupra protestelor recente din Spania si a posibilitatii extinderii lor si in alte tari membre, în urma lipsei unor reacţii concrete ale guvernelor europene la problemele cu care se confrunta tanara generatie. “Aspectele neglijate de guvernanti – precum integrarea socială, economică, politică şi culturală a tinerilor, într-o societate europeana din care se simt tot mai exclusi – îşi arată consecinţele. Tinerii Europei simt că viitorul lor este sacrificat sub pretextul combaterii efectelor crizei economice. Nici un guvern nu are dreptul sa uite ca gestionează o ţară pentru cetăţenii ei, nu pentru salvarea băncilor sau indeplinirea conditiilor inrobitoare impuse de FMI”, a declarat Corina Cretu, membru al Comisiei europarlamentare pentru Ocuparea Fortei de Munca si Afaceri Sociale.

Vicepresedintele PSD a precizat ca ponderea şomajului în rândul tinerilor sub 25 de ani a trecut de 20% la nivelul UE, devenind alarmanta in mai multe tari membre – in patru din acestea peste o treime dintre tineri nu au loc de munca.  Corina Cretu a solicitat, in acest sens, implicarea Executivului comunitar pentru identificarea unor masuri care sa imbunatateasca statutul tinerei  generaţii, ce pare condamnată la un eşec cu consecinţe dramatice pentru viitorul european.

Leave a Reply