Ce dorim, subiecte de presa sau o schimbare?

Noi stim ca vrem schimbare, pentru ca ne-a ajuns. Traim in aceste zile, pe langa o stare extraordinara de trezire a Clujului, a Romaniei si o imensa manipulare. Apar tot felul de ‘’cunoscatori’’ care ne recomanda noua oamenilor politici sa nu mergem langa demonstranti.

Indiferent ce intrebari imi pun pe acest subiect, raspunsurile sunt aceleasi: vrem acelaeasi lucruri ca si oamenii din strada, vrem ca oamenii ca Raed Arafat sa-si primeasca respectul si recunoasterea, vrem schimbare, vrem indepartarea  de la putere a guvernantilor incapabili, vrem dialog, vrem democratie, vrem alegeri la termen si  nu este un secret – Da, vrem Jos Basescu. Si atunci de ce sa stam pe margine, si sa privim la oamenii care sunt legitimati, fotografiati si amendati pentru ca au curajul sa-si ceara libertatea. Nu vom sta deoparte, pentru ca a avea capacitate de mobilizare este un atu si nu un lucru pe care sa il ascundem.

Nu suntem noi initiatorii manifestarilor, nu noi trebuie sa stam in prima linie, dar trebuie sa fim printre oameni, pentru ca nu avem voie sa-i lasam singuri.

Am intalnit si oameni care au incercat sa se dezica de orientarea lor politica in aceste zile, pentru ca ei interpreteaza gresit  implicarea politica. Nu-mi plac acesti oameni, Acestia sunt viitorii traseisti., acestia sunt oportunistii care se vor intoarce mereu in directia favorabila. Ma bucura insa faptul ca au iesit la lumina zilei.

Eu sunt pesedist. Sunt mandru ca sunt pesedist. Am fost si voi mai merge alaturi de oameni in piata, pentru ca inainte de a fi om politic, sunt om. Am vorbit mereu despre actiunile dureroase ale acestui guvern, am vorbit despre manifestarile dictatoriale ale lui Basescu, am propus solutii alternative pentru comunitatea mea. De ce ar trebui sa tac in aceste zile? De ce ar trebui sa ma ascund de oameni in aceste zile, cata vreme ei striga tot ceea ce am strigat eu in acest ciclu electoral?.

Basescu poate sa incerce sa-si mai traga de sfori papusile sale din guvern si din alte institutii, dar nu poate sa transforme o tara intreaga in marionete, indiferent cate  sfori ar intinde printre noi.

Am vorbit despre manipulare si este cel mai periculos atac pe care-l resimtim actionand asupra noastra prin toate presiunile care ni se aplica in fiecare zi. Presiunea statului asupra omului obisnuit, a crescut constant in ultimii anii prin toate metodele posibile si eu cred ca este unul dintre principalele motive pentru care oamenii au iesit acum in strada.

Nu ne mai lasam manipulati, nu vrem sa raspundem pozitiv la directia care ne este indicata. In asta rezida forta noastra si nu ne va opri nimeni.

PSDCluj-Napoca- presedinte Mircea Jorj

 

Leave a Reply