„Băncile de oxigen” din Cluj au fost devalizate de administrația PDL

USL Cluj constat cu regret că în perioada guvernării PDL, temele de mediu au fost neglijate. Urmările numeroaselor defrișări se observă peste tot: alunecări de teren, secetă, furtuni, clima schimbată.

„Sunt hectare întregi de pe care pădurile au dispărut peste noapte. Guvernările democrat-liberale n-au intervenit în nici un fel pentru a opri acest masacru forestier. Politicile de regenerare a pădurilor, de renaștere a acestor „bănci de oxigen” nu au fost niciodată o prioritate în agenda guvernelor Boc – Ungureanu” a declarat dl. Remus Lăpușan, Președintele PSD Cluj.

Fenomenul despăduririlor este destul de răspândit, mai ales în zonele montane ale Clujului, iar autoritățile au responsabilitatea de a gestiona și monitoriza intervențiile forestiere. Există legi care reglementează regimul silvic, dar acestea nu sunt respectate, normele lor nefiind puse în aplicare sub guvernarea PDL.

Considerăm că tema creșterii suprafețelor de pădure cât și anchetarea celor ce întreprind infracţiuni de exploatare ilegală a patrimoniului silvic sau activităţi ilegale conexe ar trebui să fie o constantă în atenția Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi Vînătoare Cluj.

„USL Cluj aduce în atenția Prefecturii Cluj situația deplorabilă în care au ajuns pădurile Clujului și consideră binevenit un raport întocmit de Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic şi de Vînătoare Cluj cu privire la controalele și amenzile aplicate în ultimii ani” a declarat dl. Remus Lăpușan.

Biroul de Presă

USL Cluj

Leave a Reply