Aurelia Cristea: Generaţia tinerilor de azi este una cu viziune

Aurelia Cristea: Generaţia tinerilor de azi este una cu viziune

aurelia-cristeaMinistrul delegat pentru Dialog Social, Aurelia Cristea, a participat joi, 20 noiembrie, la deschiderea Consiliului Naţional al Tinerilor din România, prilej cu care a subliniat rolul major al tinerilor în societate.

“Participarea la astfel de evenimente, implicarea civică, voluntariatul în organizaţii neguvernamentale, reprezintă paşi importanţi. Este foarte bine că există organizaţii precum Forumul Tinerilor din România, care vă dau oportunitatea să vă implicaţi. Implicaţi-vă în dezbateri, implicaţi-vă în proiecte sociale, în proiecte educaţionale, în proiecte de cercetare”, a declarat Aurelia Cristea.

În discursul său, ministrul a subliniat importanţa dialogului pentru dezvoltarea societăţii.

“Dumneavoastră, tinerii, aveţi viziune, însă dincolo de revendicări, proteste, esenţa este cea a dialogului, care poate contribui înr-un mod benefic la construirea unui ţesut social sănătos al societăţii româneşti. Dialogul foarte bine structurat, măsurat şi cuantificat în rezultate poate contribui la detensionarea societăţii”, a adăugat Aurelia Cristea.

Consiliul Naţional al Tinerilor din România se desfăşoară în perioada 20-23 noiembrie, la Bucureşti, şi este organizat de Forumul Tinerilor din România, platformă care reuneşte peste 155 de organizaţii neguvernamentale de tineret. Acest proiect îşi propune să aducă pe agenda publică a instituţiilor statului, ONG-urilor, patronatelor, sindicatelor, viziunea tinerilor cu privire la domeniile care au impact direct asupra lor.

La eveniment participă peste 350 de tineri cu vârsta între 14-35 de ani, din toate cele 8 euro-regiuni de dezvoltare ale României, precum şi reprezentanţi ai clasei politice şi ai administraţiei publice centrale.

 

Leave a Reply