Atitudine, reactie, pozitionare in contextul politic actual

Femeile social democrate si liberale au organizat in data 06.09.2012, in seria de dezbateri a USL Cluj, masa rotunda cu tema Atitudine, reactie, pozitionare in contextul politic actual .

Un numar de 50 de participante din cele doua partide,  femei implicate activ in politica locala, primind salutul de recunoastere si apreciere al celor doi copresedinti ai organizatiilor USL, domnii Remus Lapusan si Marius Nicoara, precum si al parlamentarilor USL ai al conducatorilor Consiliului Judetean, au identificat temerile din societate dar si solutii politice pe termen scurt mediu si lung pentru aceste temeri ale oamenilor.

Alaturi de liderele lor locale Claudia Anastase, Cornelia Hatisi, Raluca Brehar, Ioana Borza, prin materialele prezentate dar si prin proiectele care s-au nascut in urma dezbaterilor, doamnele din USL, au demonstrat ca pentru iesirea din criza politica actuala, este nevoie de oameni politici care stiu sa faca ceva pentru oameni dar care stiu sa si prezinte ceea ce fac.

‘’E nevoie de incredere , e nevoie de oameni care stiu sa vorbeasca credibil despre bine. Sentimentul de bine al romanilor, a fost cel mai dur alterat de politica haotica a guvernelor PDL. E nevoie de constructii politice realizate pe termen lung cu rabdare, dar si de proiecte pe termen scurt care sa raspunda imediat unor sperante si asteptari. Oamenii nu au nevoie doar de vorbe fara acoperire. Au nevoie de raspunsuri concrete, au nevoie sa vada rezultatele acelor oameni din politica locala si nationala care au pus osul la treaba, indiferent de starea de galagie si tensiune pe care PDL a generat-o in aceasta perioada in folosul propriului partid si in defavoarea interesului national. ’’  a fost mesajul consilierelor locale USL Claudia Anastase si Ioana Borza si al presedintei organizatiei de femei PSD Turda, d-na Dora Arion.

‘’Avem nevoie de organizatii de cercetasi, avem nevoie de activitati extrascolare organizate astfel  incat copiii sa inteleaga si nevoia de echipa, si nevoia de etica in actiunile noastre de grup si comunitare, pana la urma este vital ca din copilarie sa se inteleaga valentele frumoase ale existentei vietii politice intr-o tara care isi doreste o democratie sanatoasa. Daca nu construim de la gradinita si scoala apetitul pentru politica de calitate, nu vom avea suficient de multi oameni politici care sa corespunda profilului autentic al politicianului de calitate.’’ au concluzionat tinerele USL, antrenate in dezbatere de pasiunea si crezul curat exprimat de liderul organizatiei municipale de tineret a PSD Cluj-Napoca, Flavius Milasan, invitat la dezbaterea femeilor USL.

‘’Avem doamne in municipiul Cluj-Napoca, dar si la Turda, Dej, Gherla si Huedin, care stiu sa lucreze in echipa, stiu sa dezbata, stiu sa scrie proiecte si nu in ultimul rand, stiu sa le sustina cu fermitate si profesionalism. Am de gand sa sustin in Parlament in prima etapa un proiect al doamnelor USL pentru realizarea de activitati extrascolare  de tip organizatii de cercetasi, desi acesta este un proiect care va da rezultate pentru societate pe termen lung. Cred ca e important sa invatam democratia de mici. Cred ca e important sa nu amanam acest proiect, pentru ca macar pe termen mediu si lung sa reusim sa ne exprimam asteptarile democratice dar sa si ofertam calitate politica’’- a promis domnul senator PSD Alexandru Cordos, care a ramas alaturi de echipa de femei USL pe tot parcursul dezbaterilor, raspunzand provocarilor doamnelor din politica locala.

‘’Am aratat astazi ca e important sa fim ascultate, pentru ca noi stim sa ascultam, am aratat prin argumente ca oamenii politici care pot sa arate luminita dar si drumul spre ea, castiga. Si este un castig veritabil si pentru noi si pentru oamenii care ne dau votul. Am spus luminita si nu lumina pentru ca oamenii nu se asteapta ca noi cei din politica sa fim zei, dar spera ca macar un cor complet de ingeri sa poata distinge printre noi.

Daca la finalul dezbaterilor noastre, am reusit sa creionam proiecte, am reusit sa obtinem si sustinere parlamentara pentru unele dintre ele, cred ca a fost o dezbatere reusita.’’ a spus in incheierea dezbaterii moderatorul acesteia, d-na Claudia Anastase – presedinte interimar al organizatiei judetene de femei PSD Cluj.

 

Leave a Reply