Alexandru Cordos – Transportul elevilor din satele Gadalin si Visea, comuna Jucu, jud Cluj

PARLAMENTUL ROMANIEI

INTREBARE

 

Adresată: Domnului Daniel Funeriu

       Ministrul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului

      De către: Domnul Alexandru Cordos

      Cirumscriptia nr.13

      Colegiul : nr.4, Cluj

      Grup: PSD

Şedinţa Senatului din data de: 17.10.2011

 

 

Obiectul intrebarii: Transportul elevilor din satele Gadalin si Visea, comuna Jucu, jud Cluj

 

Stimate domnule ministru,

 

As dori sa va semnalez o situatie, deloc singulara, care se petrece pe raza comunei Jucu, judetul Cluj.  20 de copii din satele Gadalin si Visea, risca sa nu mai poata ajunge la scoala, din cauza faptului ca soferul microbuzului care ii transporta a fost pensionat, iar postul respectiv este blocat si nu se pot face angajari.

De cand a inceput anul scolar, acesti copii au reusit sa frecventeze cursurile doar datorita bunavointei unui parinte care  presteaza munca voluntara conducand microbuzul scolar, dar dupa 1 noiembrie nici acesta nu va mai fi disponibil, prin urmare, copiii vor fi nevoiti sa mearga 14 kilometri pe jos, pana la scoala din comuna.

Situatia este cunoscuta la nivelul Inspectoratului Scolar Judetean Cluj, reprezentantii acestuia sustinand ca solutia este deblocarea postului de sofer, iar aceasta  depinde de Ministerul Educatiei.

 

Fata de cele de mai sus, vin si va intreb domnule ministru:

–               Masurile organizatorice  adoptate la inceputul acestui an scolar au vizat si situatii de genul celei prezentate?

 

–               Va rog sa precizati, in mod concret in acest caz, ce demersuri  veti intreprinde pentru ca transportul elevilor sa se desfasoare in cele mai bune si sigure conditii, avand in vedere ca iarna bate deja la usa?

Aştept răspuns scris si oral.

 

Cu stimă,

Alexandru Cordos

Senator de Cluj

Vicelider Grup Senatorial PSD

 

 

 

 

Leave a Reply