Alexandru Cordoș: „România devine atractivă pentru investitorii străini”

În ultimele săptămâni, turneul european al premierului României, dl. Victor Ponta a vizat transmiterea unui mesaj de stabilitate și predictibilitate cancelariilor europene, un dialog consistent care a salvat România din izolarea internațională provocată politicile conflictuale ale regimului Traian Băsescu – PDL.

Prin consecvenţă şi dinamism, premierul României a acţionat cu responsabilitate pentru refacerea credibilităţii şi respectabilităţii internaţionale a României şi pentru asigurarea cu prioritate a protecţiei intereselor cetăţenilor săi.

În urma vizitelor din cele peste 30 de țări și a întâlnirilor la nivel înalt cu demnitari din state precum Germania, Franța, Austria, Italia, Polonia, Spania, UE, SUA, China, perspectiva unor noi investiții străine majore în România este pozitivă, relațiile consolidate cu aceste țări transmițând un semnal că România este sigură și deschisă investițiilor străine.

Premierul va continua să dezvolte relațiile externe ale României, atât cu partenerii noștri occidentali, cât și cu statele asiatice, care în ultima perioadă, ca urmare a resurselor naturale de care dispun au intrat în topul elitei economice mondiale.

În acest context amintim întâlnirile și vizitele de lucru ale Senatorului Alexandru Cordoș, în calitate de Președinte al Grupului de Prietenie Româno-Suedez.

La ultima întâlnire, cu deputatul Hans Wallmark, vicepreședintele Grupului de prietenie cu România din Parlamentul suedez, a fost salutat dialogul parlamentar în cadrul cooperării bilaterale româno-suedeze și rolul grupurilor de prietenie în consolidarea acestor relații.

În perioada 12-13 mai 2013, senatorul Alexandru Cordoş, a participat alături de Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, la o vizită oficială în Suedia prilejuită de lansarea Camerei bilaterale de Afaceri Suedia-România (SweRom).

La invitația senatorului, conducerea companiei chineze Ghezouba International Engineering Co (CGGC) a fost prezentă pe 10 aprilie 2013 la Cluj-Napoca și a participat la o întâlnire strategică de implementare a proiectelor de infrastructură zonală. Compania chineză a promis că va iniția unul dintre principalele proiecte ale Guvernului României, şi anume hidrocentrala de acumulare de la Tarniţa – Lăpuşteşti.

„Politica externă a României nu poate fi eficientă fără potenţarea resurselor şi a instrumentelor ei. Diplomaţia trebuie să devină mult mai eficientă fiind de datoria noastră a tuturor să înțelegem că dacă nu creăm relații de prietenie cu alte state, nu vom înregistra progrese economice, pentru că investițiile străine înseamnă noi locuri de muncă și venituri la bugetul de stat. Obiectivul de consolidare a relațiilor externe ale României nu este unul doar al Premierului și al Ministrului de Externe, ci al fiecărui membru al Parlamentului care prin poziția și responsabilitățile sale poate contribui la îmbunătățirea imaginii României în fața investitorilor străini”, a declarat senatorul PSD, Alexandru Cordoș.

Prin aceste vizite și întâlniri, România începe să-și recapete atractivitatea pentru investitorii străini, iar speranța autorităților este că nici rezultalele nu vor întârzia mult să apară.

Leave a Reply