Alexandru Cordoş: Referitor la demisia Ministrului Muncii, Ioan Nelu Botiş, consider ca se impun cateva sublinieri

1.- Surprinde declaratia prin care domnul Botis anunta că şi-a depus demisia la primul-ministru în această dimineaţă, menţionând că a aşteptat ca preşedintele Traian Băsescu să se întoarcă din Azerbaidjan pentru a-l informa. Intervine deci deductia logica a interdependentei dintre guvernantii corupti si seful statului.

2.- Ex-ministrul a precizat că a vrut să facă acest gest încă de marţi, considerând că deşi nu are o problemă juridică, are o problemă morală în legătură cu implicarea familiei sale în absorbţia de fonduri europene în domeniul muncii. Dupa cum se stie, ancheta organelor abilitate nu a fost inca finalizata. De unde stie domnul Botis ca „nu are probleme juridice”(au fost cumva dezincriminate deturnarea de fonduri si conflictul de interese din legislatie?!!). In ce priveste morala, scuzele sint deja tardive… pentru o persoana care a stabilit Codul muncii pentru o tara, dar nu si-a stabilit Codul onoarei pentru el si familia sa.

3.-  Recent sub directa indrumare a lui Ioan Nelu Botiş  a fost asumata  „legea dialogului social – adoptata fara dialog” prin incalcarea grava a actului fundamental al tarii Constitutia prin :

– Limitarea dreptului de negociere colectivă şi, implicit, dispariţia contractelor colective la nivel naţional .S-a renunţat la posibilitatea încheierii contractului de muncă colectiv la nivel naţional ceea ce va conduce implicit la riscul mişcărilor de protest în rândul sindicatelor.

– Legea dialogului social promovata de PDL si sustinuta de UDMR şi grupul minorităţilor, desfinteaza practic caracterul social al statului  Efectele negative constau in disparitia unui raport echilibrat între salariul minim şi cel mediu pe economie dar si lipsa de consistenţă în ceea ce privesc criteriile de reprezentativitatea la nivel national a organizaţiilor sindicale şi celor patronale

Fata de aceste argumente, demisia ministrului Botis ridica un mare semn de intrebare : pe cand demisia celui ce l-a sustinut cu atata staruinta – premierul Emil Boc si, de ce nu – a intregului guvern portocaliu ?

Acesti guvernanti corupti care au bulversat o tara prin legile lor aberante ar trebui sa adopte modelul demisiei ca „problemă morală”, in loc sa jigneasca un intreg popor pe care ei il considera “lenes si neperformant”.

Vicelider Grup PSD,

Secretarul Comisiei pentru muncă, familie şi protecţie socială a Senatului,
Alexandru CORDOŞ

Leave a Reply