Alexandru Cordoș: „Mai multe locuri de muncă în România”

Datele statistice ne arată că în ultima perioadă, România a înregistrat o creștere a numărului salariaților. Mai exact, în ultimele 18 luni, numărul persoanelor angajate a crescut cu 94.300, în comparație cu o serie de țări europene : Italia (- 201.000) salariați în ultimul an și jumătate, Franța (- 135.000), Portugalia (- 157.000), Spania (- 610.000) sau Polonia (- 36.000).

Am atins aceste rezultate abandonând un model al austerităţii astfel permiţând o dezvoltare  propice pentru România. Fundamentele care stau la baza creării locurilor de muncă se regăsesc în creşterea economică, atragerea fondurilor europene şi în special în conceperea unui mediu adecvat de dezvoltare a firmelor generatoare de venituri. În cadrul Comisiei pentru muncă, familie şi protecţie socială din care fac parte ,urmărim constuirea permanentă a unui cadru legal ce are în vedere atât extinderea şi dezvoltarea continuă a pieţei muncii, cât şi protecţia salariaţilor„ a declarat senatorul Alexandru Cordoş.

Salariul minim a crescut cu cca. 15 % în acest an, iar punctul de pensie a fost majorat cu 4 %, urmând să fie din nou indexat cu rata inflaţiei în 2014. De asemenea în ceea ce priveşte absorbţia fondurilor europene, ţara noastră a reuşit să atragă cca. 2,4 miliarde de euro. Aceşti indicatori ne demonstrează că România se află într-un proces continuu de ascensiune și dezvoltare.

Leave a Reply