Alexandru Cordoş: “Guvernul portocaliu vizează subminarea biologică a românillor”

În urmă cu câteva zile, o ştire absolut stupefiantă răzbatea în presă : “Desfiinţarea pensiilor de stat şi a salariului minim pe economie sunt propunerile Institutului de Studii Populare, o fundaţie oficială a Partidului Democrat Liberal”.

Deşi pare incredibil, ştirea capată contur prin declaraţiile cinice ale premierului Emil Boc, care la o emisiune de la TVR1, a precizat clar că “dacă nu există suficienţi contributori la bugetul de pensii, sunt probleme cu susţinerea lui, pe termen mediu şi lung, acest lucru nefiind o noutate”.

Pentru orice român de bună credinţă este revoltător ceea ce se întâmplă în sistemul de pensii: o generaţie activă nu mai poate susţine o generaţie născută într-o perioadă cu mare deficit demografic, incluzând aici şi anii războiului (parinţi, bunici şi rude). Acei care au contribuit ani la rând la fondul de asigurări. Unde sunt banii lor?- Nu se ştie!!!

Cauza principală a situaţiei dezastruoase în care se află sistemul de pensii deriva din incompetenta guvernării, ruinarea economiei naţionale care nu poate absorbi decât o mică parte din oferta de forţă de muncă; emigraţia masivă în căutarea unui loc de muncă pe alte meleaguri, în lumea largă, precum şi dispretul cu care sunt tratate resursele de forţă de muncă.

Privind aceste aspecte generatoare de instabilitate în sistemul de pensii, rezultă că singura corecţie aplicabilă pentru regenerarea acestuia, totodată pentru salvarea acestei naţiuni de la dezastru, este revitalizarea economiei naţionale, a industriei româneşti, care sub îndrumarea „portocalie” s-a prăbuşit, dispărând astfel sute de mii sau chiar milioane de locuri de muncă. Iar mulţi dintre disponibilizaţi (şi nu din vina lor) au devenit pensionari.

Acest deziderat nu poate fi realizat decât pe baza îndeplinirii a două condiţii esenţiale, capabile de a crea o egalitate de şanse, limitată doar de capacităţile native şi de cele dobândite prin educaţie, ale indivizilor: lichidarea corupţiei şi eliminarea privilegiilor, care in “epoca portocalie” au căpătat dimensiuni incomensurabile.

O altă cauză este emigrarea câtorva milioane de români. Şi iarăşi nu este vina lor. E vina sistemului că nu a ştiut (n-a vrut, n-a fost interesat) să le ofere acestora locuri de muncă aici, în România.

După economie vine sănătatea şi învăţământul, componente de bază ale biologicului românesc asupra cărora atentează PD-L- iştii.

Întregul sistem de sănătate este în derivă. De la un cap la altul. De la stâlpii acestuia, medicii de familie (care suportă reglementari din ce in ce mai aberante) şi până la sistemul preferenţial de compensare al medicamentelor .

Să nu uităm ca acest hulit învăţământ românesc, supus unei sistematice distrugeri funeriote a dat şi dă olimpici internaţionali şi reuşeşte să atragă an de an universităţi de renume din Europa să-şi racoleze de aici studenţii de vârf. Pentru ce trebuie distrus ?

Ca român, părinte, dar şi fiu de părinţi mă urmăreşte cinismul acelei declaratii PD-L iste :” estimăm că 4 milioane de români vor ieşi pe cale naturală din sistem!!!

 

Alexandru CORDOŞ

SENATOR PSD de Cluj

Vicelider al Grupului Senatorial PSD

Secretar al Comisiei de Munca, Familie si Protectie Sociala

 

11 august 2011

Leave a Reply