Alexandru Cordoș: Eficientizarea activităţii Societăţii Naţionale de Radiocomunicaţii

Parlamentul României

Senat

 

ÎNTREBARE

Adresată:                                    Domnului Alexandru-Răzvan Cotovelea

Ministrul pentru Societatea Informaţională

De către dl. senator:                       Alexandru Cordoş

Circumscripţia electorală:              Nr. 13

Colegiul electoral:                          Nr. 4, jud. Cluj

Grupul parlamentar .                      PSD

Şedinţa Senatului din data de:    31-03-2014

Obiectul întrebării: Eficientizarea activităţii Societăţii Naţionale de Radiocomunicaţii

Stimate domnule ministru,

Societatea Naţională de Radiocomunicaţii (SNR) este o companie de stat care asigură transmisiile TV şi radio pentru Societatea Română de Televiziune (SRTv), Societatea Română de Radiodifuziune (SRR), pentru toţi operatorii de telecomunicaţii din România dar şi pentru utilizatori finali de servicii de comunicaţii din domenii importante precum bănci, instituţii financiare şi companii multinaţionale.

În dorinţa de a-şi eficientiza serviciile către clienţi, SNR a încheiat contracte de dotare cu echipamente performante. Totuşi aceste achiziţii conţin elemente care pun sub semnul întrebării corectitudinea utilizării sumelor provenite din fondurile publice.

Deşi sunt convins că la nivelul conducerii SNR se depun toate eforturile pentru gestionarea cât mai eficientă a resurselor, totuşi la nivel regional, de exemplu la Direcţia de Radiocomunicaţii Cluj, nu sunt suficiente fonduri pentru investiţii, pentru intervenţii sau pentru piese de schimb sau nu sunt gestionate corespunzător.

Stimate domnule ministru, vă rog să-mi răspundeţi care este punctul de vedere al ministerului referitor la această situaţie şi ce măsuri sunt preconizate a se lua pentru a eficientiza activitatea din teritoriu a SNR?

Solicit răspuns scris.

Vă mulţumesc,

 

Alexandru CORDOŞ

 

Senator Colegiul 4, Cluj

Vicelider Grup PSD

Leave a Reply