Alexandru Cordos – Comunicat de presa – Activitatea parlamentară a domnului senator PSD de Cluj Alexandru Cordoş, vicelider a grupului senatorial PSD

REF: Activitatea parlamentară a domnului senator PSD de Cluj Alexandru Cordoş, vicelider a grupului senatorial PSD

 

Senatorul PSD de Cluj, Alexandru Cordoş a adresat în această săptămână o întrebare Ministrului Educaţiei,Cercetării, Tineretului şi Sportului, dl. Daniel Funeriu, referitoare la situaţia elevilor din satele Gădălin şi Vişea, comuna Jucu, judeţul Cluj.    Senatorul clujean atrage atenţia că deplasarea spre şcoală a copiiilor din cele două localităţi va deveni imposibilă după data de 1 noiembrie 2011, în condiţiile în care şoferul autospecialei care asigură transportul a fost pensionat,  iar în locul său nu poate fi angajată o altă persoană deoarece postul este blocat. În prezent, transportul copiiilor este asigurat prin voluntariat, care nu mai poate fi susţinut după data de 1 noiembrie 2011. În aceste condiţii, viceliderul grupului senatorial al PSD îl întreabă pe Ministrul Educaţiei dacă măsurile organizatorice adoptate la începutul acestui an prevăd şi soluţii pentru astfel de situaţii? În plus, parlamentarul Alexandru Cordoş îi cere Ministrului de resort să comunice care va fi soluţia adoptată în acest caz concret.

Într-o interpelare adresată de această dată Ministrului Muncii şi Protecţiei Sociale, dna. Sulfina Barbu, senatorul PSD de Cluj Alexandru Cordoş îi cere acestui Ministru să confirme transmiterea unei circulare prin care se suspendă contractul  colectiv de muncă unic la nivel naţional pînă în 31 decembrie 2011 la presiunea patronatelor. Totodată, viceliderul grupului senatorial al PSD, Alexandru Cordos, doreşte să afle şi care sunt  raţiunile care au stat la baza elaborării unei asemenea măsuri care aruncă în aer orice modalităţi concrete de protecţie a salariaţilor, cu încălcarea flagrantă a  legislaţiei naţionale şi a celei internaţionale în domeniu. În vederea clarificării situaţiei, Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale este invitat să precizeze care este în acest moment stadiul negocierilor privind contractele colective de muncă la nivel naţional.

 

 

 

Leave a Reply